Skip to main content

Η Google ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων της

Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η εταιρεία Google θα μετακινήσει για τα μέσα Οκτωβρίου, αντί για τον Σεπτέμβριο, την επίσημη επιστροφή στο γραφείο.

Σε μια περίοδο που η επιστημονική κοινότητα έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να περιορίσει την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης και οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται ενεργοποίηση μέτρων κόντρα στο νέο κύμα πανδημίας το οποίο έχει γίνει ήδη ορατό στον πλανήτη, η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών τίθεται από ολοένα και περισσότερους φορείς επί τάπητος.

Ύστερα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι εξετάζονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, ο κολοσσός τεχνολογίας Google υπογράμμισε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους.

Λόγω της σαρωτικής επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, η εταιρεία Google θα μετακινήσει για τα μέσα Οκτωβρίου, αντί για τον Σεπτέμβριο, την επίσημη επιστροφή στο γραφείο.

Ο διεθύνων σύμβουλος της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, Σούνταρ Πιτσάι, αναμένεται να ακοινώσει τα νέα, με επίσημο έγγραφο το οποίο θα στείλει στους υπαλλήλους και το οποίο ήρθε σε γνώση των New York Times.

«Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους διασφάλισης της υγείας όλων για τους επόμενους μήνες», έγραψε ο Πιτσάι, ο οποίος προσέθεσε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει για τα γραφεία της Google στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες και για άλλες περιοχές μέσα στους επόμενους μήνες.

Πάνω από 144.000 υπαλλήλους απασχολεί η Google σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ακόμη για τα ποσοστά εμβολιασμού στην εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, λόγω των μεταλλάξεων η επιστροφή στο γραφείο μετατίθεται για τις 18 Οκτωβρίου και όχι για τον Σεπτέμβριο όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Σημαντική είναι η διασπορά της ινδικής παραλλαγής στην Καλιφόρνια όπου βρίσκονται τα γραφεία της Google και οι υπάλληλοι υποχρεούνται να φορούν μάσκες.

Σε αλλαγή της ημερομηνίας κατά την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο προχώρησε και η Apple η οποία έθεσε ως μήνα επιστροφής τον Οκτώβριο αντί για τον Σεπτέμβριο.