Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δημοσκόπηση αναφέρει πως η συντριπτική πλειονότητα των Ιαπώνων, εκτιμά πως το μεγάλο αθλητικό ραντεβού δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Την πεποίθηση ότι δεν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, εκφράζουν οι Ιάπωνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία ήρθε στη δημοσιότητα.

Την ώρα που οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καταστρώνουν σχέδια για τη μείωση του κόστους και την «απλοποίηση» της κορυφαίας διοργάνωσης, η συντριπτική πλειονότητα των Ιαπώνων, εκτιμά πως το μεγάλο αθλητικό ραντεβού δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Οπως είναι γνωστό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που επρόκειτο να αρχίσουν τον φετινό Ιούλιο, αναβλήθηκαν για έναν χρόνο, λόγω των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Japan News Network (JNN) και δημοσιεύει το ΑΠΕΜΠΕ, το 77% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο «δεν μπορούν να διεξαχθούν» το καλοκαίρι του 2021, όπως έχει προγραμματισθεί.

Οι διοργανωτές τονίζουν με κάθε ευκαιρία, ότι θα προσπαθήσουν να «απλοποιήσουν» τους Αγώνες το επόμενο έτος για να μειώσουν το κόστος και τους κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19.

Ωστόσο, στη δημοσκόπηση του JNN, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο και επικεντρώθηκε κυρίως στην ιαπωνική πολιτική, το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες «δεν μπορούν να διεξαχθούν» το 2021, χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία. Παράλληλα, μόλις το 17% εξέφρασε την άποψη ότι η διοργάνωση «μπορεί να γίνει», τον επόμενο χρόνο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ