Skip to main content

Η υποψηφιότητα Νοτοπούλου για τη Βουλή και ο Χαμαιδράκων του Θεοδωρίδη

Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι ίσως η πιο σημαντική των τελευταίων δεκαετιών, αναφέρει στο μήνυμά της η Κατερίνα Νοτοπούλου

Τον τίτλο βιβλίου του Πάνου Θεοδωρίδη επέλεξε η Κατερίνα Νοτοπούλου, για να σχολιασει την υποψηφιότητά της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ).

«Σήμερα δεν θα αναρωτηθώ για το «τι εφύλαγεν αυτός ο Χαμαιδράκων»; Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης συντασσόμενη στην προσπάθεια νίκης των ανθρώπων της πόλης έναντι της λήθης, της λιτότητας, του αυταρχισμού» αναφέρει στην ανάρτησή της η κα Νοτοπούλου.

 

Αναλυτικά το μήνυμά της

«Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι ίσως η πιο σημαντική των τελευταίων δεκαετιών.

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια ο ελληνικός λαός καλείται να εγκρίνει ένα πρόγραμμα απαλλαγμένο από την έγκριση της τρόικας.

Και αυτό χάρη στις γενναίες προσπάθειες του ελληνικού λαού και την πολιτική που ασκήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση.

Το μέλλον μας εξαρτάται από τη βούληση των πολιτών.

Ποιο πρόγραμμα θα εμπιστευτούν και ποιες πολιτικές επιλογές θα κάνουν.

Η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για παλινόρθωση των πολιτικών λιτότητας και περιορισμού των δικαιωμάτων πρέπει να απαντηθεί από όλους μας.

Ανήκω στη γενιά που βίωσε τις πιο σκληρές διαψεύσεις των ονείρων της, στη γενιά που δεν κρύφτηκε από τους αγώνες αλλά μπήκε μπροστά.

Εργάστηκα και προσπαθώ για μία δίκαιη κοινωνία με όποιον τρόπο μπορώ.

Μέσα στην Αριστερά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα δεν θα αναρωτηθώ για το «τι εφύλαγεν αυτός ο Χαμαιδράκων»;

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης συντασσόμενη στην προσπάθεια νίκης των ανθρώπων της πόλης έναντι της λήθης, της λιτότητας, του αυταρχισμού.

Της νίκης των πολλών. Για όσα πιστέψαμε, για όσα προσπαθήσαμε, για όσα μπορούμε. Για τον Δίκαιο Αγώνα.

Γιατί έχω μάθει να δίνω μάχες. Και αυτήν την μάχη θα την δώσουμε μαζί. Μαζί με τους πολίτες,για τους πολίτες, για να μην γυρίσει η χώρα μας πίσω. Τώρα αποφασίζουμε για τις ζωές μας!

Υγ. Στο Δημοτικό συμβούλιο παραμένουμε ΜΑΖΙ, η υπεύθυνη δύναμη, η φωνή των πολλών, η ελπίδα που γεννήθηκε στην πόλη».

 

*Ο Θεοδωρίδης είναι αναγνωρίσιμος ως λογοτέχνης, αμφιλεγόμενη και προκλητική προσωπικότητα, μάλλον επιφυλακτικός ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το εν λόγω βιβλίο είναι το καλύτερό του.

O Χαμαιδράκων είναι μυθικό ή ίσως και πραγματικό πρόσωπο, αξιωματούχος του Βυζαντίου στη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής των υπερασπιστών του Πύργου των Τοιχών που είναι σήμερα απέναντι από την ΕΥΑΘ.