Skip to main content

Η «Ιστανμπούλ» του Ερντογάν και το τζαμί που έλειπε στον Μαβράι

Ο Τούρκος πρόεδρος με τις δηλώσεις του δείχνει ότι δεν λογαριάζει ούτε την ελληνική κυβέρνηση, ούτε και τους Δυτικούς στο σύνολο.

Αυτά που είπε ο Ερντογάν αμέσως μετά την υποτιθέμενη αποστομωτική απάντηση του ημέτερου ΥΠΕΞ, δείχνει ότι δεν λογαριάζει ούτε την ελληνική κυβέρνηση, ούτε και τους Δυτικούς στο σύνολο. Και παρ’ όλα αυτά, οι ημέτεροι επιμένουν ότι θα τον πείσουν να λυθεί το μεταξύ μας πρόβλημα με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Τι να τους πεις;

Για την ιστορία, είπε ο Ερντογάν: «Είμαστε εδώ τα τελευταία 1.000 χρόνια. Θα είμαστε εδώ μέχρι το τέλος των ημερών. Δεν θα κάνετε την Ιστανμπούλ Κωνσταντινούπολη. Οι πρόγονοί σας ήρθαν. Επέστρεψαν κάποιοι ζωντανοί, κάποιοι σε φέρετρα. Αν έρχεστε με τις ίδιες προθέσεις, σας περιμένουμε. Θα σας αποχαιρετήσουμε όπως τους προγόνους σας», δήλωσε.

Το Υπουργείο Οικονομίας των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι είναι ψευδείς οι ειδήσεις, ότι η Ρωσία επιστρέφει φορτηγά από τα Σκόπια, τα οποία μεταφέρουν εξαγώγιμα προϊόντα, με την αλλαγή του ονόματος της χώρας. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ένα μέρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ των Σκοπίων, εδώ και αρκετές ημέρες.

Τα δημοσιεύματα έλεγαν ότι λόγω της διαφωνίας της Ρωσίας στην αλλαγή του ονόματος του κράτους σε "Βόρεια Μακεδονία", δεν έκανε δεκτά τα έγγραφα  που αναφέρονταν ως χώρα παραγωγής την "Βόρεια Μακεδονία". Με τέτοιες ψευδείς ειδήσεις δημιουργούνται εντυπώσεις, ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει τα Σκόπια με τη νέα -κλεμμένη επίσης- ονομασία τους.

Το ξέρουν αυτό στον Άρη; Ο Αλβανός αμυντικός, Μεργκίμ Μαβράι, δημοσιοποίησε τον λόγο για τον οποίο έφυγε από την ομάδα. «Από την Ελλάδα, έφυγα πολύ γρήγορα και ο κύριος λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε τζαμί να προσευχηθώ. Το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, γιατί η ζωή ενός ποδοσφαιριστή δεν είναι μόνο το παιχνίδι στο γήπεδο.

» Υπάρχουν πολλές άλλες ώρες που ο άνθρωπος περνάει στην ιδιωτική ζωή του και εμένα μου έλειπαν τα τζαμιά. Δεν υπήρχε κουνούπι (δεν υπήρχε ούτε ένα). Εμένα με χαλαρώνει αυτό, και είναι συνήθειά μου, έπειτα από το ποδόσφαιρο με χαλαρώνουν πράγματα που σχετικά με τη θρησκεία μου, όπως και με τους φίλους μου».

Δημοσίευσε και φωτογραφία με τον αλβανικό αετό της Μεγάλης Αλβανίας, για να καταλάβουμε καλύτερα πόσο τον "χαλαρώνουν" οι προσευχές στο τζαμί. Ά, είπε και ότι δεν συμπάθησε τον προπονητή. [Ο προπονητής τον συμπάθησε;]

Από ποιον να φυλαχτείς; Οι σχέσεις Κροατίας-Βοσνίας έχουν διαταραχθεί πρόσφατα από αναφορές ότι οι Αρχές του Ζάγκρεμπ έχουν τοποθετήσει όπλα και εκρηκτικά σε τζαμιά του Σαράγεβο, ένα γεγονός που θεωρείται ευρέως ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά το τέλος του πολέμου της Βοσνίας.

Γνωστή εφημερίδα της Βοσνίας αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι πράκτορες της Κροατίας, με τη βοήθεια διπλωματών τους στο Σαράγεβο, προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι "έδαφος της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας".

Η Αλβανία πάλι, συγκλονίζεται από την αποκάλυψη ότι δύο φάκελοι, με αρ. 339 και 184, που βρίσκονται στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων στα Τίρανα, λέγεται ότι περιέχουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το "σύστημα" του Έντι Ράμα εξαγόρασε ψηφοφόρους στις εθνικές εκλογές του 2017 με χρήματα από ναρκωτικά.

Όπως έγραψε η αλβανική εφημερίδα "Κόχα Γιον", στους φακέλους περιέχονται παρακολουθήσεις που εμπλέκουν στα παζαρέματα εξαγοράς ψήφων, υπουργούς, πρώην υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους και εγκληματικά κυκλώματα, με τα χρήματα της ινδικής κάνναβης.