Skip to main content

Η κενολογία για τα μακεδονικά προϊόντα και και το ερώτημα ενός πολίτη

Απλή ερώτηση ενός πολίτη: Αν οι Σκοπιανοί δεν υποχωρήσουν, τι θα κάνουμε; Θα ακυρώσουμε μετά από χρόνια την συμφωνία των Πρεσπών;

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει, να καθυβρίζεται ο λαός από τον πρωθυπουργό του. Έκανε λόγο ο Α. Τσίπρας για "27 χρόνια αδράνειας" και τόνισε: «Ακυρώσαμε στην πράξη την υποκρισία και την πατριδοκαπηλεία και από τις δύο πλευρές». Πολύ θα ήθελα κάποτε να μας εξηγήσει τι εννοεί και με τον όρο πατρίδα ένας κομμουνιστής, όταν σύμφωνα με την ιδεολογία του η πατρίδα είναι δημιούργημα των καπιταλιστών.

Αλλά συνεχίζει και την κενολογία. Για το ζήτημα της ονομασίας των προϊόντων της Μακεδονίας, που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται, μας υπενθύμισε την συμφωνία των Πρεσπών, ότι σε δυο-τρία χρόνια, με την ίδρυση κοινής ελληνοσλαβικής επιτροπής, το ζήτημα θα επιλυθεί.

Απλή ερώτηση ενός πολίτη που δεν έχει την ευφυία Συριζαίου: Αν οι Σκοπιανοί δεν υποχωρήσουν, τι θα κάνουμε; Θα ακυρώσουμε μετά από χρόνια την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ θα είναι ολοκληρωτικά μέσα στα ΝΑΤΟ και στον προθάλαμο της Ε.Ε.; Τόσο δούλεμα, πια;

Ο Ζάεφ παραδέχεται ότι θα έχουν πολλά οικονομικά οφέλη τα Σκόπια εξ αιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μίλησε συγκεκριμένα για 500 εκατ. ευρώ από τις νέες ελληνικές επενδύσεις στην χώρα του. Μήπως πρέπει και η ελληνική πλευρά να μας πει συγκεκριμένα ποια οφέλη έχουμε εμείς. Μέχρι τώρα μένουμε στα μπλα-μπλα.

Μόλις πρόλαβαν. Πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας, "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" τοποθετήθηκε στο κτίριο της κυβέρνησης της χώρας, στο κέντρο των Σκοπίων, που τοποθετήθηκε λίγες ώρες πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, στα Σκόπια. [Η πινακίδα είναι σε τρεις γλώσσες, τη σλαβική, την αλβανική και την αγγλική και σε αυτήν αναγράφεται "Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας"].

Ως σκανδαλώδη παρουσιάζει ο αλβανικός Τύπος, την λιποθυμία περισσότερων από 20 Αλβανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη λεωφόρο "Μαρτύρων του Έθνους", με την ευκαιρία της 10ης επετείου εισόδου της Αλβανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ενώ οι δύο πρόεδροι Ιλίρ Μέτα και Έντι Ράμα πήραν το λόγο, οι στρατιώτες έπεφταν λιπόθυμοι σαν κοτόπουλα. Περισσότεροι από 20 στρατιώτες φαίνεται είχαν προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της τελετής. Ορισμένοι μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο. Ένα από αυτούς χτύπησε στο κεφάλι του και μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Άλλοι είχαν χτυπήσει στη μύτη και τους έβαλαν βαμβάκι.

«Να υπερασπιστεί εμπράκτως τα νόμιμα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (στην Αλβανία) και να μετέλθει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποφευχθεί η υφαρπαγή αυτή», ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση το παράρτημα της ομογενειακής οργάνωσης "Ομόνοια" στη Χειμάρρα.

Δεν ξέρω πώς μπορεί να το κάνει αυτό η κυβέρνηση, την στιγμή που δεν υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα των Ελλήνων στην Ελλάδα.

Το ιδρυθέν από Τούρκους της Βουλγαρίας κόμμα DOST, θα αρχίσει καμπάνια συλλογής υπογραφών με αίτημα την απόδοση στάτους εθνικής μειονότητας στους Τούρκους της χώρας.

Παρακολουθεί το ΥΠΕΞ τον τρόπο που κινείται η Άγκυρα; Θα τα βρούμε μπροστά μας στην Θράκη. Και μη πουν πάλι, ότι έχουμε με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο… Και στην Κύπρο το έχουμε, αλλά πού είναι;