Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Σε μήνυμά της στο twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν «το συντομότερο δυνατόν».

Η Κομισιόν με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής «συνιστά» σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να αναστείλουν όλα τα αεροπορικά ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής.Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των εξελίξεων με την αφρικανική μετάλλαξη του Covid-19.

Δείτε - Έφτασε στην Ευρώπη η παραλλαγή της Μποτσουάνα -Ανιχνεύθηκε το πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο

Την ανακοίνωση έκανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία δήλωσε ότι αυτή η κίνηση θα βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης. Όσοι επιστρέφουν από τις αφρικανικές χώρες, θα πρέπει να «σεβαστούν τους αυστηρούς όρους της καραντίνας», ανέφερε επίσης.

Σε μήνυμά της στο twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν «το συντομότερο δυνατόν» και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Λίγο νωρίτερα, πολλές χώρες ανακοίνωσαν μέτρα «θωράκισης» των συνόρων τους, λόγω της μεγάλης ανησυχίας που προκαλεί η μετάλλαξη της Μποτσουάνα. Θυμίζεται ότι πρόκειται για το στέλεχος Β.1.1.529 που τρομάζει τους ειδικούς, κυρίως λόγω της πιθανότητας να «ντριπλάρει» την ανοσία από πρότερη νόσηση ή και τα εμβόλια.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ