Skip to main content

Η κυβέρνηση δεν συζητά τη λήψη νέων μέτρων, στην παρούσα φάση...

Η κυβέρνηση δεν συζητά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, θέμα σχετικά με τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων, σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή.
Η κυβέρνηση δεν συζητά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, θέμα σχετικά με τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας σε δημοσιογράφους για τη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά.

Ο κ. Πεταλώτής είπε ότι «πριν ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα, πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση», ενώ για το ζήτημα της συναίνεσης που έχει τεθεί λόγω της πρότασης της κυβέρνησης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, ο πρωθυπουργός είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση ζητά τη συναίνεση εντός και εκτός Ελλάδος, διότι, όπως τόνισε, η ανάταξη της οικονομίας είναι εθνική υπόθεση. Και πρόσθεσε πως η ιστορία θα κρίνει όλους κατά πόσο συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της κρίσης.

Σύμφωνα επίσης με όσα είπε ο κ. Πεταλωτής, η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Επίσης φαίνεται να μην δέχεται την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διερεύνηση της περιόδου από το 1980 μέχρι σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον συνομιλητή του ότι αυτό που έγινε πρόσφατα (τα τελευταία χρόνια) δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

Μπροστά μας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία προήλθε από συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων. Δεν μπορεί, πρόσθεσε, να μπερδεύουμε αυτό που ζούμε σήμερα με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είπε επίσης ο πρωθυπουργός, η γενική αρχή της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να χυθεί φως παντού και αναφορικά με το τι θα γίνει με την εξεταστική επιτροπή, ανέφερε πως για το θέμα αυτό θα υπάρξει απόφαση και εξειδίκευση. Και επεσήμανε ότι άλλωστε η εξεταστική επιτροπή δεν πρόκειται να συσταθεί αύριο.

Αναφορικά με όσα λέγονται για ζημιά της χώρας από την εξεταστική, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι η ζημιά γίνεται τώρα που υπάρχει η φημολογία και όχι με τη διερεύνηση. Τόνισε επίσης ότι με τη διαφάνεια θα υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση και ότι επιτέλους από δω και πέρα πρέπει να μπουν κανόνες.