Skip to main content

Η Lidl Ελλάς ξεχώρισε με επτά βραβεία στα Social Media Awards 2020

Η Lidl Ελλάς τιμήθηκε με 2 Platinum, την ύψιστη διάκριση για κάθε ενότητα, 3 Gold, 1 Silver και 1 Bronze - Αναλυτικά τα βραβεία

Η Lidl Ελλάς απέσπασε συνολικά 7 βραβεία στη φετινή διοργάνωση των Social Media Awards, τον θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα και διοργανώνεται με την υποστήριξη του Facebook.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε αυτήν την ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά, όπου τα social media τέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας όλων των εταιριών, η Lidl Ελλάς τιμήθηκε συγκεκριμένα με:

- Platinum και Gold βραβείο στην ενότητα «Best Covid-19 Response | Best Real-Time activation» για την αναδημοσίευση της ανάρτησης της ΑΒ Βασιλόπουλος με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα και τίτλο «στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, είμαστε όλοι μαζί». Δράττοντας την ευκαιρία που δημιουργήθηκε με την ανάρτηση ανταγωνιστικής επιχείρησης και παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για ένα «καλύτερο αύριο», η Lidl Ελλάς κατάφερε να αποδείξει πως στα θέματα που αφορούν το σύνολο των αξιών και τη φιλοσοφία που οφείλει να διέπει ένα μεγάλο brand δεν χωρούν διακρίσεις.

- Platinum και Gold βραβείο στην ενότητα «Best of Twitter | Best Trending content» και πάλι για την αναδημοσίευση της ανάρτησης της ΑΒ Βασιλόπουλος.

- Gold βραβείο στην ενότητα «Βest of Facebook Family of Apps – Communication | Best in Retail / eCommerce» για τη στρατηγική επικοινωνίας και τη συνολική παρουσία σε Facebook και Instagram όπου έχοντας δομήσει το περιεχόμενο της με τέτοιο τρόπο, επιτυγχάνεται όχι μόνο συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα αλλά και ένας ισχυρός δίαυλος επικοινωνίας με την κοινότητά της. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην πληθώρα μηνυμάτων που επικοινωνούνται μέσω των social media του brand.

- Silver βραβείο στην ενότητα «Best of Twitter | Best Trending content» για την απήχηση της καμπάνιας εταιρικής υπευθυνότητας «Φυλλάδιο Προσφοράς #apotalidl» και δημοτικότητας του hashtag #apotalidl. H Lidl Ελλάς υποστήριξε έμπρακτα την ιδέα μιας κοινωνίας, που το καλό μοιράζεται σε όλους, καλώντας τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της ιστοσελίδας fylladioprosforasapotalidl.gr να γίνουν «Διανομείς Αγάπης» και να μοιραστούν ηλεκτρονικά το μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης του «Φυλλαδίου Προσφοράς #apotalidl». Σε διάστημα 60 ημερών, πραγματοποιήθηκαν 40.083 shares και η Lidl Ελλάς προσέφερε ισάριθμο ποσό σε αξία προϊόντων σε τέσσερις οργανισμούς που βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

- Bronze βραβείο στην ενότητα «Best Covid-19 Response | Best Real-Time activation» για την αναπροσαρμογή του περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με γνώμονα την επίδειξη υπευθυνότητας και αισιοδοξίας την περίοδο της πανδημίας, θέτοντας σε προτεραιότητα την ορθή και άμεση ενημέρωση».

«Με συνέπεια, διαρκή εξέλιξη, ευρηματικές και στοχευμένες ενέργειες στα κοινωνικά δίκτυα, η Lidl Ελλάς αναδεικνύει για ακόμη μια χρονιά τη δημιουργικότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο που επιτυγχάνεται μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της», καταλήγει η ενημέρωση.