Skip to main content

Οι λύσεις της Politis Technologies για έξυπνες πόλεις

Μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες η Politis Technologies φροντίζει να παρέχει στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης τα κατάλληλα εργαλεία.

Η έννοια των Έξυπνων Πόλεων δεν είναι μία έννοια στατική και δεν έχει έναν ορισμό. Είναι μια σειρά διαδικασιών μέσα από τις οποίες οι πόλεις γίνονται πιο «βιώσιμες» και ικανές να ανταποκριθούν πιο γρήγορα στις προκλήσεις των καιρών.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αξιοποιούνται και μεταφράζονται σε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, σε αποδοτικότερη χρήση των πόρων και σε λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Απώτερος σκοπός των Έξυπνων Πόλεων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Politis Technologies - Smart City Solutions αναγνωρίζει την ανάγκη για βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες φροντίζει, όπως επισημαίνει, να παρέχει στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης τα εργαλεία εκείνα που θα τους καταστήσουν ουσιαστικούς φορείς τοπικής ανάπτυξης.

Η προσέγγιση

Η Politis Technologies - Smart City Solutions στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην αξιοποίηση του Internet of Things που κάνει τις πόλεις πιο λειτουργικές, ανθρώπινες, βιώσιμες και δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση των υπηρεσιών, των υποδομών και της ποιότητας ζωής γενικότερα.

Τα τμήματα με άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, οι συνεχείς επενδύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και οι διεθνείς συνεργασίες της εταιρείας, καθιστούν τον οργανισμό ως έναν από τους πιο καινοτόμους στην αγορά, προσφέροντας λύσεις σε τέσσερις τομείς: της Κινητικότητας (Mobility), της Δημόσιας Υγείας (Public Health), της Ασφάλειας (Security) και της Συνδεσιμότητας (Connectivity).

Κάθε άξονας περιλαμβάνει πλήθος εφαρμογών που έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή της πόλης.

Απρόσκοπτες μετακινήσεις και λύσεις για τους πολίτες



Εστιάζοντας στον άξονα της Κινητικότητας, η Politis Technologies - Smart City Solutions, εφαρμόζει λύσεις όπως Smart Parking, tracking δημοτικών οχημάτων, ενημερώσεις για έκτακτα συμβάντα, διαδρομές περιπάτου και τρεξίματος, φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και μία καινοτόμα υπηρεσία καταμέτρησης, διαχωρισμού και κατηγοριοποίησης διερχόμενων οχημάτων.

Υπηρεσίες προς όφελος της δημόσιας υγείας



Αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας οι πόλεις υποδέχονται ειδικά φίλτρα αέρα, αισθητήρες καιρού και ποιότητας αέρα, συστήματα περιβαλλοντικών αναλύσεων, συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, και ταυτόχρονα λαμβάνουν ειδοποιήσεις  που αφορούν την περισυλλογή μεγάλου όγκου απορριμμάτων που απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση.  Ήδη τα πρώτα έργα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και σύντομα η εταιρεία θα έχει και τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η ασφάλεια των πολιτών σε πρώτο πλάνο



Οι εφαρμογές ασφάλειας που παρέχει η Politis Technologies - Smart City Solutions, εστιάζουν στις ειδοποιήσεις τόσο του 112 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όσο και σε ειδοποιήσεις ειδικού σκοπού ανάλογα με την περίπτωση. Επιπλέον έχει στη διάθεσή της «έξυπνους πόλους» τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργούν ως «φάροι» ενημέρωσης για το κοινό, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν και έξυπνο φωτισμό. Οι εφαρμογές έξυπνου φωτισμού που εφαρμόζονται σε στάσεις ΜΜΜ, αντιμετωπίζονται ήδη πολύ θετικά από το σύνολο των πολιτών.

Ενημερωμένοι πολίτες όπου κι αν βρίσκονται



Η Politis Technologies - Smart City Solutions διαθέτει την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να υποστηρίξει ένα «hub επικοινωνίας» ανάμεσα σε πόλη και πολίτες. Έχοντας ήδη δημιουργήσει και δοκιμάσει ψηφιακές εφαρμογές, καλύπτει τομείς όπως ενημερώσεις προς τους πολίτες για τα τρέχοντα νέα από τον δήμο αλλά και για έκτακτα γεγονότα, online δημοψηφίσματα και προτάσεις προς τις τοπικές αρχές, προγραμματισμένη επικοινωνία του δημάρχου με τους δημότες, δυνατότητα αποστολής σχολίων, βλαβών, παραβάσεων ή προβλημάτων στον δήμο με φωτογραφία, επισήμανση σημείων ενδιαφέροντος στην πόλη, push notifications και πολλά άλλα.

Η Politis Technologies - Smart City Solutions επενδύει στην τεχνολογία του αύριο στοχεύοντας στη δημιουργία και την προώθηση αστικών υπηρεσιών για τους πολίτες, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και τη συμβολή στην ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων και ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Πολίτη

Ο Όμιλος Πολίτη με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Λευκωσία και δυναμικό 320 ανθρώπων, δραστηριοποιείται στον τομέα των Τεχνολογιών Έξυπνων Πόλεων - μέσα από συνεργασίες με κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στη διαχείριση απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, την πυρασφάλεια κ.ά. -, του Real Estate και των Media, μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών Sfera 102.2, Μουσικός 98.6 και Music 89.2, αλλά και της Politis Out of Home που αποτελεί και το βασικό Μέσο που χρησιμοποίησε για την υλοποίηση της καμπάνιας.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://politisgroup.com/smart-city/