Skip to main content

Ποδηλατόδρομος Παπάφη: Σχέδιο του δήμου για πάνω από 300 θέσεις πάρκινγκ

Ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου παρουσίασε σε εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής λύσεις για τα ζητήματα που οι τελευταίοι έχουν θέσει.

Πακέτο λύσεων, ώστε παράλληλα με το έργο επέκτασης του ποδηλατόδρομου στην Παπάφη να εξασφαλιστούν και πάνω από τριακόσιες νέες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής, φαίνεται πως προετοιμάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πήγες του δήμου, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται και τα αντισταθμιστικά μέτρα που μελετώνται, ώστε να αμβλυνθούν τυχόν οχλήσεις από την επέκταση του ποδηλατόδρομου, παρουσιάστηκαν αναλυτικά σε εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής από τον τεχνικό σύμβουλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μήτρου στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης.

Η προώθηση της χρήσης εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μετακίνησης αποτελεί βασικό στόχο για τον δήμο Θεσσαλονίκης, που την ίδια ώρα προετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τη διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Οι βασικοί άξονες του σχεδίου αυτού, όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Μήτρου, διαμορφώνονται ως εξής:

- Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου πρόκειται να εκπονήσουν μελέτη για τη δημιουργία θέσεων διαγώνιας στάθμευσης σε οδούς γύρω από την Παπάφη, μεταξύ της Κλεάνθους και της Λεωφόρου Καραμανλή. Με τον τρόπο αυτό θα προκύψουν πάνω από εκατό θέσεις στάθμευσης.

- Με την κατασκευή του νέου ποδηλατόδρομου της οδού Παπάφη θα καταργηθεί το τμήμα του προσωρινού ποδηλατόδρο­μου της Λεωφόρου Καραμανλή μεταξύ των οδών Παπάφη και Καυτανζόγλου. Με τη διευθέτηση αυτή θα προκύψουν επίσης πάνω από 100 θέσεις στάθμευσης.

- Ήδη έχει δημιουργηθεί νέος χώρος στάθμευσης περίπου 25 θέσεων στη συμβολή της Λεωφόρου Καραμανλή με την Καυταvζόγλου.

- Θα τεθεί στα συλλογικά όργανα του δήμου το ζήτημα της χορήγησης κάρτας μόνιμου κατοίκου σε όσους διαμένουν στη συνοικία της Αγίας Τριάδας για τον χώρο στάθμευσης απέναντι από το παλιό 424 στρατιωτικό νοσοκομείο (80 θέσεις).

- Σε συνεννόηση με την τέταρτη δημοτική κοινότητα ο δήμος θα προχωρήσει στην ανάπλαση της οδού Παπάφη με έργα ασφαλτόστρωσης, ανακατασκευής πεζοδρομίων, φωτισμού και αναβάθμισης του αστικού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο της σημερινής τηλεδιάσκεψης έγινε εκτενής διαβούλευση και καταγράφηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από μέρους των κατοίκων. Οι πηγές του δήμου επισημαίνουν πως η επικοινωνία με τους κατοίκους θα είναι διαρκής, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και η σύμβαση για την ανάθεση του έργου, στο πλαίσιο του οποίου πέρα από την επέκταση του ποδηλατόδρομου στην Παπάφη θα γίνει και εκτεταμένο λίφτινγκ στον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο στη δυτική πλευρά της πόλης. Εξάλλου, σημειώνεται, η χάραξη του ποδηλατόδρομου της Παπάφη δεν είναι εφικτό να μεταβληθεί, καθώς πρόκειται για έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.