Skip to main content

Η μάχη του τίτλου και της πρώτης εξάδας στην Κύπρο

Οι ομάδες θα μάθουν την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, τις οριστικές αποφάσεις ενώ επιχειρούν να βρουν τη χρυσή τομή για τη μισθοδοσία των παικτών.

Την εκτίμηση πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, τουλάχιστον για την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, εκφράζει ο κυπριακός Τύπος.

Σε αυτήν την προοπτική θα κινηθεί η ομοσπονδία της χώρας (ΚΟΠ), καθώς είναι ισχυρές οι πιέσεις για την ολοκλήρωση της σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ για τις υπόλοιπες έξι ομάδες, η συνέχεια θα ακυρωθεί και καμιά ομάδα δεν υποβιβαστεί, ενώ αναμένεται η αύξηση των ομάδων τη νέα σεζόν στις 14.

Όπως και να έχει το επόμενο διήμερο θα είναι καθοριστικό για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς την αύριο η ομοσπονδία, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία των ομάδων, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

Θα τεθούν επί τάπητος το πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων, αλλά και διάφορα θέματα οικονομικής φύσεως.

Στο πρωτόκολλο επιβάλλεται ν’ απαντώνται σημαντικά ερωτήματα που αφορούν τις διαδικασίες σε περίπτωση που βρεθεί θετικός σε κρούσμα κορωνοϊού κάποιος ποδοσφαιριστής, ούτως να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος εάν αυτό επαναρχίσει.

Την Παρασκευή θα παρθούν (εκτός απρόοπτου) οριστικές αποφάσεις οι ομάδες, ενώ επιχειρούν να βρουν την χρυσή τομή με τους ποδοσφαιριστές τους στο θέμα της μισθοδοσίας. ΑΕΚ, Ομόνοια και Εθνικός Άχνας έχουν συμφωνήσει με τους ποδοσφαιριστές τους, ενώ η Δόξα ακολούθησε διαφορετική τακτική. Η διοίκηση συμφώνησε μεμονωμένα με ορισμένους παίκτες, ενώ άλλοι έχουν ήδη αποχωρήσει από την Κύπρο και είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να φορέσουν ξανά τη φανέλα της ομάδας.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες είτε έχουν ανοίξει κύκλο επαφών με τους ποδοσφαιριστές ώστε να προκύψει συμφωνία για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος, είτε είναι σε στάση αναμονής ώστε να κινηθούν ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί στην γενική συνέλευση της Παρασκευής. Πάντως όσες ομάδες δεν συμφωνήσουν με τους ποδοσφαιριστές τους θα πρέπει να κινηθούν άμεσα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να τους χάσουν, καθώς κάποιοι μένουν ελεύθεροι στις 31 Μαΐου, είτε αγωνίζονται ως δανεικοί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.