Skip to main content

Η ΜΕΒΓΑΛ δημιούργησε ομάδα εθελοντών δοτών μυελού των οστών

H ΜΕΒΓΑΛ, πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία του εθελοντισμού και της προσφοράς, επιδιώκει να βοηθήσει στη διεύρυνση της Εθνικής & Παγκόσμιας Δεξαμενής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Με το σύνθημα «Η μπατονέτα ως όπλο κατά του καρκίνου» η ΜΕΒΓΑΛ διοργάνωσε ημερίδα, με στόχο να ενημερωθούν οι άνθρωποί της για τις προϋποθέσεις και τα οφέλη να είναι κάποιος δότης μυελού των οστών και επιπλέον να συσταθεί ομάδα εθελοντών δοτών της ΜΕΒΓΑΛ.

Η γιατρός και εθελόντρια της οργάνωσης «Χάρισε Ζωή», κα. Νικολέτα Παμπουχίδου, και οι συνεργάτιδές της εξήγησαν με σαφήνεια την απλή διαδικασία και όσα απαιτούνται, για να γίνει κάποιος δότης.  Τόνισαν ότι μπορεί σε κάποια στιγμή της ύπαρξής μας να κρατάμε στα χέρια μας μια ανθρώπινη ζωή και -ως δότες- να παρουσιαστεί η σπάνια και μεγαλειώδης ευκαιρία να σώσουμε ένα συνάνθρωπό μας. Όσοι περισσότεροι δότες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο τόσοι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν μία ευκαιρία να νικήσουν τον καρκίνο.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εργαζόμενοι -μεταξύ 18 και 40 ετών- στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ, αλλά και διαδικτυακά στα υποκαταστήματα της εταιρείας. Η πρωτοβουλία της είχε πολύ θετική ανταπόκριση, αφού 25 άτομα έκαναν την ίδια ημέρα το τεστ της μπατονέτας και έτσι δημιούργησαν τον πρώτο πυρήνα εθελοντών δοτών της ΜΕΒΓΑΛ.

Η κα. Παμπουχίδου δήλωσε χαρούμενη με την πρωτοβουλία της εταιρείας αλλά+ και με την ανταπόκριση των ανθρώπων της και ζήτησε να θυμούνται όλοι  πόσο προσιτή είναι η διαδικασία: «Έχει γίνει πολύ απλό και εύκολο. Δίνοντας λίγο σάλιο σε μία μπατονέτα μπορούμε να σώσουμε μία ζωή!»

Η Ελλάδα έχει χαμηλό ποσοστό δοτών και γι΄αυτό το λόγο η ΜΕΒΓΑΛ, πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία του εθελοντισμού και της προσφοράς, επιδιώκει να βοηθήσει στη διεύρυνση της Εθνικής & Παγκόσμιας Δεξαμενής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ώστε να υπάρχει, όχι μόνο η ελπίδα, αλλά η βεβαιότητα εύρεσης δότη για κάθε ασθενή.