Skip to main content

Η Mytilineos ενισχύει τη θέση της στα φωτοβολταϊκά της Ισπανίας

Το έργο Jaen που αναπτύχθηκε από τη Mytilineos και πωλήθηκε στην Aquila, τέθηκε σε εμπορική λειτουργία και έχει λάβει πιστοποιητικό προσωρινής αποδοχής

Ως κατασκευαστής και ανάδοχος φωτοβολταϊκών έργων και έργων αποθήκευσης ενέργειας, σε διεθνές επίπεδο, η Mytilineos Energy & Metals εμπλουτίζει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό της και επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και στις 5 ηπείρους.

Στην Ευρώπη, χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναπτυξιακής στρατηγικής της είναι η παρουσία της στην Ισπανία. Το 2022, η Mytilineos και η Aquila Capital, εταιρεία βιώσιμων επενδύσεων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών ισχύος 100 MW στη Νότια Ισπανία και συγκεκριμένα τα έργα Jaen και Guillena, ισχύος 50 MW το καθένα στην περιοχή της Ανδαλουσίας.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το έργο Jaen που αναπτύχθηκε από τη Mytilineos και πωλήθηκε στην Aquila, τέθηκε σε εμπορική λειτουργία και έχει λάβει πιστοποιητικό προσωρινής αποδοχής.

Το έργο θα παράγει 94 GWh ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 24.400 σπίτια, αλλά και να συνδράμει στην αποφυγή 24.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο. Στο ίδιο χαρτοφυλάκιο, το έργο Guillena που θα παράγει 102 GWh ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 26.000 σπίτια και να αποφύγει την απελευθέρωση 25.500 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα, τέθηκε επίσης σε εμπορική λειτουργία.

Επιπλέον, η Mytilineos ενισχύει τη θέση της στην αγορά της Ισπανίας εκτελώντας συμβάσεις EPC για δύο ηλιακά πάρκα: Το Manzanares ισχύος 90 MW για τον επενδυτικό όμιλο Nexwell και το Badajoz 50 MW για τον διεθνή ανεξάρτητο παραγωγό ηλιακής ενέργειας Sonnedix, αντίστοιχα. Το Badajoz έχει επίσης τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

Το έργο, ισχύος 50 MWp, αναμένεται να παράγει περίπου 102 GWh ετησίως, το οποίο ισοδυναμεί με την τροφοδοσία περισσότερων από 30.000 σπιτιών με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και την αποφυγή περίπου 16.000 τόνων CO2.

Η Mytilineos έχει μακρόχρονη παρουσία στην ιβηρική χώρα, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 28 MW, το οποίο είναι πλέον συνδεδεμένο με το δίκτυο και έλαβε PAC με δυνατότητα παραγωγής περίπου 53.000 MWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Η συνολική δυναμικότητα του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της Mytilineos, το οποίο αποτελείται από έργα σε διάφορες χώρες και διάφορα στάδια ανάπτυξης, ανέρχεται σε περισσότερα από 13 GW.