Skip to main content

Φωτογραφία-σοκ: Η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό στου Ρέντη

Μετά τη βραδινή επέμβαση οι γιατροί έκριναν πως ο αστυνομικός θα πρέπει να μπει ξανά στο χειρουργείο για έναν καθαρισμό στο τραύμα όπως και έγινε

Γεμάτη αίματα και μαυρισμένη από την καύση είναι η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε στον μηρό τον αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τους χούλιγκαν το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη έξω από το κλειστό γήπεδο που διεξαγόταν ο αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr, απεικονίζεται το μέρος της ναυτικής φωτοβολίδας που εκτόξευσαν σε ευθεία βολή οι χούλιγκαν τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό, αμέσως μετά την αφαίρεσή της από το σώμα του από τους γιατρούς.

 

 

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο αστυνομικός βρίσκεται σε κώμα στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το γεγονός ότι έχασε πολύ αίμα μετά το χτύπημα με τη ναυτική φωτοβολίδα, είναι ο παράγοντας Χ. «Είναι νωρίς ακόμη για να διαπιστώσουμε εάν η τεράστια απώλεια αίματος έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη, γι αυτό και χαρακτηρίζεται η κατάσταση του εξαιρετικά κρίσιμη», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του Νίκαιας.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατασταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων βρέθηκε και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.  Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

Την ίδια ώρα, δολοφονική χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ στην επίσημη ανακοίνωσή της την επίθεση των χούλιγκαν. Όπως έγινε δε γνωστό, μάλιστα, λίγο μετά τις 10:30 οι γιατροί έκριναν ότι ο νεαρός αστυνομικός εισήλθε ξανά στο χειρουργείο για έναν καθαρισμό ο οποίος δεν μπορούσε να γίνει χθες και εν συνεχεία επέστρεψε στη ΜΕΘ για παρακολούθηση καθώς η υγεία του κρίνεται πως βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.