Skip to main content

Η Ουάσινγκτον αποσύρει προσωπικό από την πρεσβεία της στη Βαγδάτη - Παραμένουν οι απολύτως απαραίτητοι

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή σήμερα για την απομάκρυνση του μη απολύτως απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας του στη Βαγδάτη, την πρωτεύουσα του Ιράκ, όπως και του προξενείου του στην Ερμπίλ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων και του προσωπικού τους στην περιοχή.

Η εντολή αυτή που έχει ημερομηνία της Παρασκευής αλλά ανακοινώθηκε σήμερα σε δελτίο Τύπου, δόθηκε «λόγω των αυξανόμενων απειλών ασφαλείας κατά του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ».

Στο μεταξύ, συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ του ιρακινού στρατού και Κούρδων Πεσμεργκά. Αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ιρακινός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα όπως και ένας μαχητής των Κούρδων Πεσμεργκά όταν οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν σε ορεινή βόρεια περιοχή, ανακοίνωσαν ιρακινές και κουρδικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είχαν εκκενώσει θέσεις κοντά στην πόλη Μαχμούρ χθες, Σάββατο, και τις παρέδωσαν στον ιρακινό στρατό.

Ωστόσο μαχητές Πεσμεργκά από το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (KDP), το κυβερνών κόμμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν, προσπάθησαν να ανακαταλάβουν τις θέσεις αυτές σήμερα, πυροδοτώντας τις συγκρούσεις, ανέφεραν οι πηγές.