Skip to main content

«Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα» του Βασίλη Κάργα έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, στο ΒιΒλιοπωλείο-ΠολυΧώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια», με αφήγηση από Μαρία Παπαδοπούλου.

Τι γυρεύουν στη Θεσσαλονίκη ένα καγκουρό, μία καμήλα, έναs παπαγάλος, ένα τζιτζίκι, έναs ουρακοτάγκος, μία αρκούδα, ένα γατάκι από το Μπαλί, έναs πελαργόs, έναs κροκόδειλος, μία χελώνα, έναs σκαντζόχοιρος, μία και ο μυθικός Ορφέας με τn λύρα του;

Είναι οι ήρωεs του παραμυθιού «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα» του Βασίλη Κάργα, εικονογραφημένοι από την Παναγιώτα Καρτσακάλη, και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι με το λεωφορείο της φιλίας το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, στο ΒιΒλιοπωλείο-ΠολυΧώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ.: 2310 277113).

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου Θα αφηγηθεί με διαδραστικό τρόπο το παραμύθι, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι βασισμένος στους ήρωες του βιβλίου. Προλογίζει ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, το kathe-mera-mama.gr, τα Βιλβιοπωλεία Μαλλιάρης και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη.