Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η παρέμβαση του δήμου για την αναβάθμιση του χώρου πέριξ του Μεγάρου Μουσικής

Άρχισαν τα έργα επισκευής των πεζοδρομίων

Νέα όψη αποκτά η περιοχή πέριξ του Μεγάρου Μουσικής μέσα από την υλοποίηση ενός ολιστικού σχεδίου της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Οι παρεμβάσεις στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζονται αυτές τις ημέρες με εκτεταμένες επισκευές στα πεζοδρόμια, που επί σειρά ετών βρίσκονταν σε κακή κατάσταση.

Τα πεζοδρόμια αποκαθίστανται, ώστε να διαμορφωθεί ένας όμορφος περίπατος για τις χιλιάδες των επισκεπτών της περιοχής.

Image

Είχε προηγηθεί μια μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην ευρύτερη περιοχή με ασφαλτοστρώσεις και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στη ζώνη πλάι από το Μέγαρο Μουσικής, η οποία, παρά την υψηλή επισκεψιμότητα της, ήταν γεμάτη με λακκούβες και παγίδες για τους διερχόμενους.

«Ο δημόσιος χώρος έχει πλέον αναβαθμιστεί και αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους», αναφέρεται από τη δημοτική αρχή.

Όπως επισημαίνεται από το δημαρχιακό μέγαρο, «τα έργα αναβάθμισης του δημόσιου χώρου λειτουργούν συμπληρωματικά προς αυτό της διαμόρφωσης υπαίθριου πάρκινγκ στην περιοχή του Ποσειδωνίου, με το οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσέφερε ανάσα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής».

Image