Skip to main content

Η παρουσία της οικογένειας Χατζηγεωργίου στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Το θέμα της πληθωρικής εκπροσώπησης της οικογένειας Χατζηγεωργίου σε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συζητείται, μεταξύ των συντρόφων.

Γράφει ο Σαλονικιός

Το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Μοναδικό θέμα στην ατζέντα ήταν οι εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον δήμο Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη της Ν.Ε. και της Κεντρικής Επιτροπής μετείχαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης, η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Νοτοπούλου και η νέα υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Έτσι, στην αίθουσα της συνεδρίασης παρευρίσκονταν συνολικά τρία μέλη της οικογένειας Χατζηγεωργίου καθώς, εκτός από την υφυπουργό μετείχαν στη συνάντηση η μητέρα της Ελένη και ο πατέρας της Γιάννης οι οποίοι είναι μέλη της Νομαρχιακής. Όπως πληροφορούμαι, το θέμα της πληθωρικής εκπροσώπησης της οικογένειας Χατζηγεωργίου σε κυβερνητικές και κομματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συζητείται, έστω χαμηλοφώνως μεταξύ των συντρόφων.

Θυμίζω, επίσης, ότι η Ελένη Χατζηγεωργίου ένα χρόνο μετά την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2016, διορίστηκε στο δ.σ. του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Παράλληλα, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου διορίστηκε κι αυτός αναπληρωματικό μέλος στο δ.σ. του Καυτατζογλείου.

Σχολιάζοντας το θέμα της ενισχυμένης παρουσίας της οικογένειας Χατζηγεωργίου στα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ποσοκογενής ο οποίος μεταπήδησε τα τελευταία χρόνια από το πρώην στο νυν κυβερνών κόμμα, μου θύμισε το παλιό πασοκικό σύνθημα της εποχής του εκσυγχρονισμού «Και κόμμα και κράτος Θεόδωρος Τσουκάτος». Βεβαίως άλλες εποχές, άλλοι ρόλοι, άλλα αξιώματα, όμως, όπως και να ‘χει, η συγκεκριμένη πρακτική μαρτυρά τουλάχιστον στελεχιακή ένδεια, αν όχι καθεστωτική αντίληψη.

Κατά τα άλλα, στη συνεδρίαση της Ν.Ε. εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι η Νοτοπούλου θα είναι στο δεύτερο γύρο και μετά βλέπουμε. Για δε την υποψηφιότητα Γιαννούλη ο στόχος είναι μια εκλογική επίδοση η οποία θα διασώσει την τιμή του κόμματος, καθώς, οι πιθανότητες η αναμέτρηση στην Περιφέρεια να οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο είναι απειροελάχιστες.