Skip to main content

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην κορυφαία έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο

Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 5.500 εκθέτες από 170 χώρες, προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες

Στην κορυφαία διεθνή έκθεση τουρισμού «ITB 2024», στο Βερολίνο, η οποία αποτελεί βαρόμετρο για την παγκόσμια τουριστική αγορά, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 5.500 εκθέτες από 170 χώρες, προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της συνεχούς και στοχευμένης προσπάθειας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών φορέων. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών παρουσιάστηκαν όλες οι θεματικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στην Κεντρική Μακεδονία και έγιναν συζητήσεις για συνεργασίες, με την εικόνα για το 2024 να παρουσιάζεται πολύ ενθαρρυντική.

Image

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και στελέχη του ΕΟΤ.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου τόνισε: «Η γερμανική αγορά είναι σταθερά αναπτυσσόμενη για την περιφέρειά μας. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στη διεθνή τουριστική έκθεση, σε συνεργασία με τους Τουριστικούς Οργανισμούς, παρουσιάσαμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουμε σε όλες τις μορφές τουρισμού και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Στις συναντήσεις που κάναμε διαφάνηκε μια καλή χρονιά για την τουριστική βιομηχανία, με την Κεντρική Μακεδονία να διεκδικεί επάξια ένα σημαντικό μερίδιο».