Skip to main content

Η περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» στηρίζει την ΕΡΤ3

Ο επικεφαλής της παράταξης έκανε λόγο για περιφρόνηση του ρόλου της ΕΡΤ3 από την κυβέρνηση

Η περιφερειακή παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία» συμμετείχε στην ενημέρωση του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης για την πορεία της ΕΡΤ3 και έγινε κοινωνός της έντονης ανησυχίας της ΕΣΗΕΜ-Θ για τη συνεχή και συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της φυσιογνωμίας και του προγράμματος της ΕΡΤ3, όπως και για τη συρρίκνωση του ενημερωτικού έργου των δημοσιογράφων της.

Διαβάστε σχετικά: Αγγελούδης: Συντασσόμαστε με την ΕΣΗΕΜΘ - Nα πάψουν οι πολιτικές συρρίκνωσης στην ΕΡΤ3

Στο χαιρετισμό του στην ενημερωτική εκδήλωση της ΕΣΗΕΜΘ, ο επικεφαλής της Παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου ανέφερε:

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜΘ να ενημερώσει τους φορείς και τους πολιτικούς παράγοντες της πόλης μας για το θέμα της ΕΡΤ3.

Η υποβάθμιση του ενημερωτικού, ψυχαγωγικού αλλά και εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, είναι ορατή και διαπιστωμένη τα τελευταία χρόνια.

Θεωρούμε την περιφρόνηση του ρόλου της από την Κυβέρνηση, προκλητική και σκόπιμη ενέργεια, απαξιωτική για τη Θεσσαλονίκη, υποτιμητική και άγονη για την περιφερειακή Ελλάδα.

Είμαστε υπέρ της ενίσχυσης του ενημερωτικού ρόλου της ΕΡΤ3 (Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου), υπέρ της αναμόρφωσης του Οργανογράμματός της και υπέρ του τεχνικού και τεχνολογικού της εκσυγχρονισμού.

Η ΕΡΤ3 είναι ο προβολέας και ο ενισχυτής  της φωνής, μιας εκτός Αθηνών Ελλάδας που δρα, δημιουργεί, παράγει, προβληματίζεται, υπομένει, παραδειγματίζει,  παραμελείται αλλά και εμπνέει. Ποιόν πειράζει αυτό και γιατί;

Ως αξιωματική Αντιπολίτευση  του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κ.Μ., δηλώνουμε ανυποχώρητα στο πλευρό των διεκδικήσεων της ΕΣΗΕΜΘ και των εργαζόμενων στην ΕΡΤ3, έτοιμοι να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες περνώντας από τα λόγια στις ΠΡΑΞΕΙΣ».