Skip to main content

Η Πιερία πιστοποιήθηκε ως προορισμός φιλικός προς το ποδήλατο

Η NatTour πιστοποιεί και παραχωρεί το επίσημο σήμα «Bike Friendly Destination» αναγκαίο για την υλοποίηση και ανάπτυξη σε οργανωμένο επίπεδο του Ποδηλατικού Τουρισμού στην Πιερία

Σάρκα και οστά παίρνει η επιλογή του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) να αναδείξει Ποδηλατικό Τουρισμό ως θεματικό πεδίο δράσης στην αειφόρο ανάπτυξη και στο τουριστικό κεφάλαιο.

Τα διαδικαστικά ζητήματα για την ανέλιξη του συγκεκριμένου τουριστικού δρώμενου, όσο θέματα που σχετίζονται με τον  ανάλογο σχεδιασμό αλλά και την πραγματοποίηση των απαραίτητων ποδηλατικών προσβάσεων και παρεμβάσεων σε κάθε γωνιά της Πιερίας, καθώς και για την αναγκαία πιστοποίηση του Ποδηλατικού Τουρισμού από τον επίσημο φορέα, συζητήθηκαν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, σε τηλεδιάσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ο.Τ.Α.Π. με την διαχειρίστρια στην Ελλάδα, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας NatTour και τη συμμετοχή της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας και του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΡΙΑΣ».

Η NatTour πιστοποιεί και παραχωρεί το επίσημο σήμα «Bike Friendly Destination» (Προορισμός Φιλικός προς το Ποδήλατο), αναγκαίο για την υλοποίηση και ανάπτυξη σε οργανωμένο επίπεδο του Ποδηλατικού Τουρισμού στον νομό Πιερίας.

«Συνεχίζοντας τον σχεδιασμό για ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού στην Πιερία, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και τη διαμόρφωση αναπτυξιακών προτάσεων προς  όφελος της  οικονομίας μας, αλλά και ευρύτερα, προχωρούμε στην υλοποίηση δράσεων σχετικών για τον  Ποδηλατικό Τουρισμό. Από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Π.Ο.Τ.Α.Π. σταχυολογούμε και καταγράφουμε την ποδηλατική μας ταυτότητα, με αναφορά το ποδήλατο, το μεταφορικό  μέσο το τόσο φιλικό προς το περιβάλλον, έτσι ώστε να παρέχουμε σειρά οργανωμένων ποδηλατικών διαδρομών με παράλληλη διευκόλυνση όλους μας, όσο και των τουριστών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν  το ποδήλατο στην διάρκεια των διακοπών τους» επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Η κ. Μαυρίδου γνωστοποίησε επίσης ότι και ο Ποδηλατικός Τουρισμός, αποτελεί συνέχεια των ήδη αναπτυσσόμενων εναλλακτικών μορφών τουρισμού  στο νομό μας, όπως του προσκυνηματικού, ορεινού, αθλητικού, περιπατητικού, γαστρονομικού, πολιτιστικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Γιώργος Καραλής τονίζει: «Η αλματώδης αύξηση της χρήσης του ποδήλατου τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τις δυνατότητες επέκτασης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας κυρίως λόγω του μεσογειακού κλίματος, αποτέλεσαν το εφαλτήριο ώστε το ποδήλατο να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών-τουριστών και εν γένει των πολιτών, όσο και των τουριστικών επιχειρήσεων.Με τη NatTour, η οποία πλέον φέρει την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και  Υποδομών-Μεταφορών και πάντα στο πλαίσιο της μεταξύ μας συνεργατικότητας, προχωρούμε στην εύρυθμη και οργανωμένη ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Πιερία,  διαθέτοντας τα εχέγγυα για την υλοποίηση μιας ακόμα μορφής του εναλλακτικού τουρισμού»