Skip to main content

Η πρόσκληση συναίνεσης από Παπανδρέου και τι θα απαντήσει η ΝΔ

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κ.Αντώνη Σαμαρά κλίμα ομόνοιας, για να ξεπερασθούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
«Καταφύγιο» στη συναίνεση θα επιχειρήσει να βρει τις προσεχείς ώρες ο πρωθυπουργός. Ασφαλείς πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο κ.Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει να απευθυνθεί προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνη Σαμαρά και να του ζητήσει ...συμπαράσταση, δια της ομοφωνίας, στις δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες. Ήδη, η Ρηγίλλης, έχει προϊδεασθεί σχετικά κι ετοιμάζεται να δεχτεί την πρόσκληση.

Οπότε, σχεδιάζει και την αντίδραση της. Το γεγονός πάντως ότι ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, μόλις προ μηνός, προανήγγειλαν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ από το 2004 για τη σημερινή οικονομική κατάσταση, δίνει στον κ.Σαμαρά ένα πρώτης τάξεως «πάτημα» για να ξεφύγει από την ...παγίδα που πάει να του στήσει ο πρωθυπουργός.

Έτσι, τουλάχιστον, ερμηνεύουν την αναμενόμενη πρόσκληση Παπανδρέου στη Ρηγίλλης αυτή τη στιγμή. Όπως λένε χαρακτηριστικά από τη ΝΔ «δεν είναι δυνατόν, πριν λίγο καιρό, να μας απειλεί με νέες επιτροπές και τώρα να ζητά την συναίνεση μας».

Το θέμα ωστόσο είναι αν υπάρχουν τα περιθώρια για ελιγμούς, και στα δύο κομματικά στρατόπεδα από τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση της οικονομίας βρίσκεται στα γνωστά επίπεδα.