Skip to main content

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Αγγελούδη: Διάθεση συνεργασίας για το καλό της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος - Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά την εκλογή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο άντρες συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα για περίπου μισή ώρα στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος συζήτησαν για τα μεγάλα θέματα της πόλης, χωρίς όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, να μπουν σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταγράφηκε μια ειλικρινής διάθεση για στενή συνεργασία, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αγγελούδης συναντάται στη συνέχεια με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, και έπειτα θα ακολουθήσει κοινή τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη.

Σε αυτές τις δύο συναντήσεις ενδεχομένως να γίνει μια πιο αναλυτική συζήτηση για τα μεγάλα έργα της πόλης, όπως το μετρό, το flyover αλλά και η ανάπλαση της ΔΕΘ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη συνάντησή μου σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχαμε μια πρώτη, εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας και διεκδικούμε την επίλυσή τους. Ακόμη, συζητήσαμε για τα μεγάλα έργα υποδομών που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Μιλήσαμε με ειλικρίνεια για την πόλη μας και το κοινό όραμα που έχουμε, να τη δούμε να προοδεύει και να εξελίσσεται. Τόνισα στον κύριο πρωθυπουργό πως σε ό,τι αφορά στη νέα δημοτική αρχή, παραμένουμε προσηλωμένοι στη δέσμευσή μας πως θα εργαστούμε μεθοδικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».