Skip to main content

Pfizer: Ψήφος εμπιστοσύνης στα ψηφιακά ταλέντα της Θεσσαλονίκης - 3.500 αιτήσεις

3.500 αιτήσεις για το digital hub της Pfizer - Ποιες είναι οι πρώτες συνέργειες που τρέχουν από τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό.

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στα ψηφιακά ταλέντα, αλλά και στις νεοφυείς  επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης δίνει ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer Inc. μέσω της υλοποίησης του digital hub στην πόλη. Μάλιστα χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη ως εκπαιδευτικό κόμβο καθώς διαθέτει μεταξύ των άλλων αναγνωρισμένων πανεπιστημίων το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το μεγαλύτερο στη Νοτιανατολική Ευρώπη ενώ στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, είναι η δημιουργία και δεύτερου hub, που θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το πρώτο, μετατρέποντας την πόλη σε... Silicon Valley.

Ήδη η Pfizer, που πρεσβεύει τις συνέργειες έχει ξεκινήσει συνεργασίες, στοχεύοντας  στην εξεύρεση ταλέντων, με το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, με τα οποία, μάλιστα έχει υπογράψει πρωτόκολλα. Παράλληλα ο αμερικανικός κολοσσός εξετάζει ιδέες συγχρηματοδότησης start ups.

Στους λόγους που επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για την υλοποίηση της επένδυσης, που συνεισφέρει στη μετεξέλιξη της σε ψηφιακό προορισμό με μια ομάδα ανθρώπων υψηλών δυνατοτήτων παγκόσμιου επιπέδου, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν, νωρίτερα, ο επικεφαλής του κέντρου, Nico Gariboldi και ο Jeff Hamilton, αντιπρόεδρος της Pfizer και επικεφαλής των digital hub της εταιρείας.

« Η Pfizer αναπτύσσει ένα παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακών εργαστηριακών κέντρων. Η επένδυση  μας, στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας επένδυσης της εταιρείας. Το ζητούμενο και αυτό στο οποίο επενδύουμε στη Θεσσαλονίκη είναι οι ψηφιακές ικανότητες και τα ταλέντα νέων ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Hamilton δηλώνοντας την ικανοποίηση της εταιρείας για τη συνεργασία της τόσο με την κυβέρνηση, που είναι σταθερά προσηλωμένη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, όσο και με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί δεξαμενή ψηφιακών ταλέντων αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων, αποτελεί εκπαιδευτικό κόμβο με 150.000 φοιτητές και 20.000 μεταπτυχιακούς, είναι μια μεγάλη πόλη. Παράλληλα η Ελλάδα διαθέτει ασφαλές πολιτικό περιβάλλον, συγκεντρώνει επενδύσεις από εταιρείες τεχνολογίας, πρόσφατα μάλιστα υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας  μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας» τόνισε ο κ. Hamilton δίνοντας το περίγραμμα των λόγων που ώθησαν στην εταιρεία να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη.

200 εργαζόμενοι μέχρι τα τέλη του 2020

Όπως τόνισε ο κ. Gariboldi, μέχρι τα τέλη του 2020 το digital hub θα απασχολεί 200 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στα αντικείμενα της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και των analytics, ενώ το 2021 θα συνεχιστούν οι προσλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις 200 θέσεις κατατέθηκαν 3.500 αιτήσεις. Το 74% των υποψηφίων διέθετε μεταπτυχιακούς τίτλους ενώ το 20% ήταν Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό, αλλά επιθυμούσαν την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη.

Σημειώνεται πως η Pfizer έχει παρουσία σε 125 χώρες, το 2019 324 εκατ. ασθενείς χρησιμοποίησαν φάρμακα ή εμβόλια της ενώ αυτό το διάστημα έχει σε εξέλιξη 95 projects, που αφορούν φάρμακα και εμβόλια.