Skip to main content

Η ρευστότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Κατσέλη-Προβόπουλου

Η ρευστότητα της αγοράς και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι η Λούκα Κατσέλη με το διοικητή της ΤτΕ, Γιώργ
Η ρευστότητα της αγοράς αλλά και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλώνυπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, για το οποίο αναμένεται η γνωμοδότησητης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Στη συνάντηση, επίσης, θα συζητηθεί η ίδρυση του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, το οποίο θα λειτουργήσει ως εργαλείο για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, προωθώντας νέα μοντέλα χρηματοδότησης. Το εν λόγω ταμείο δεν θα καλύπτει τις ίδιες ανάγκες με τις τράπεζες, καθώς οι ιδιωτικές επενδύσεις θα πρέπει να αφορούν   πράσινη ενέργεια, τεχνολογικές καινοτομίες, βιοτεχνολογία κ.α.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας είναι το σχέδιο νόμου για τη ίδρυση του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου να είναι έτοιμο για δημόσια διαβούλευση στα μέσα του 2010.