Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
x

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΖΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ο εμβολιασμός θα γίνει προληπτικά σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας γουνοποιίας - Η μόλυνση των βιζόν ανησύχησε πολλές χώρες

Στον προληπτικό εμβολιασμό του πληθυσμού των βιζόν για την προστασία από τον κορωνοϊό θα προχωρήσει η Ρωσία, σύμφωνα με τον επικεφαλής μιας μεγάλης ρωσικής κρατικής εταιρείας γουνοποιίας στο τηλεοπτικό δίκτυο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα περιστατικά μόλυνσης των ζώων από κορωνοϊό, που οδήγησε στη θανάτωσή τους.

Ο Ιβάν Νεστέροφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας γουνοποιίας Sable, έκανε τις δηλώσεις αυτές χθες, Δευτέρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda. Σήμερα όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα προέτρεψε τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερο αν είχαν επίσημες δηλώσεις.

Στην καταγεγραμμένη συνέντευξή του στο δίκτυο Zvezda, ο Ιβάν Νεστέροφ ακούγεται να λέει ότι οι αρχές δοκιμάζουν το εμβόλιο και σκοπεύουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό των μινκ, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δηλώνει επίσης ότι το μέτρο ήταν προληπτικό και ότι η Ρωσία δεν έχει την επιστημονική επιβεβαίωση ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί από τα βιζόν στους ανθρώπους, όπως και ότι δεν έχει ανιχνευθεί ο ιός στα ρωσικά βιζόν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ