Skip to main content

Η Σέλτικ επικράτησε στο Old Firm της Ρέιντζερς και πλησιάζει στον τίτλο (vid)

Οι καθολικοί ήταν καλύτεροι και επικράτησαν με 2-1 των αιωνίων αντιπάλων τους στο Celtic Park

Το ντέρμπι της Σκωτίας έγειρε υπέρ της Σέλτικ! Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε της Ρέιντζερς με 2-1 στο «Old Firm» κι έκανε άλμα τίτλου, καθώς αποσπάστηκε στο +8 από τους Προτεστάντες.

Την ισορροπία στο ματς έσπασε στο 25΄ο Μπερνάρντο, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κάκιστη απομάκρυνση έπιασε τρομερό βολέ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Η Ρέιντζερς προσπάθησε να απαντήσει και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά έπεσε πάνω στον Τζο Χαρτ που κράτησε το μηδέν κι επέτρεψε στη Σέλτικ να αυξήσει τη διαφορά στα δυο γκολ. Στο 47΄ο Φουρουχάσι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον αντίπαλο κίπερ για το 2-0 της Σέλτικ. Η αποβολή του Μπαλογκάν στο 71΄φάνηκε να βάζει τέλος στη σεμνή τελετή, αλλά η τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταβερνιέρ στο 88΄χάρισε νέα σπίθα στα τελευταία λεπτά.

Ο χρόνος ωστόσο δεν αρκούσε στη Ρέιντζερς να φτάσει στην ισοφάριση και το τελικό 2-1 σημάδεψε μια μεγάλη νίκη για τους γηπεδούχους που πανηγύρισαν τρίποντο πρεστίζ και... τίτλου, μιας και πλέον ανέβασαν τη διαφορά στους οκτώ βαθμούς και έχουν πατήσει γκάζι προς την κούπα.