Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΠΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η Άννα Πήλιου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει την Φώφη Γεννηματά για απουσία από συνεδρίαση της Βουλής, που όμως συνέβη για λόγους υγείας.

Τη λύπη της για τη «στοχοποίηση» που δέχθηκε από το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις προσβλητικές και υβριστικές της αναφορές προς την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ εκφράζει μέσω των social media η τρανς ακτιβίστρια Άννα Πήλιου.

Η Άννα Πήλιου αφότου αναφέρεται στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον λόγο ή τους λόγους απουσίας της από την ψηφοφορία του Συμφώνου Συμβίωσης και προσθέτει πως «δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω άσχημα για την κ. Γεννηματά την οποία σέβομαι απόλυτα, για το έργο της, για την πορεία της και για τα θέματα υγείας της. Ήταν μία γυναίκα σύμβολο στον αγώνα της για την υγεία της. Αυτό το σέβομαι απόλυτα όπως και την ίδια. Ξεκάθαρα και χωρίς υπονοούμενα».

«Αυτό που ήθελα να θίξω είναι η πολιτική του ΚΙΝΑΛ ως προς τα θέματα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η θέση του πολιτικού χώρου. Αν έστω και λίγο όποια, όποιο, όποιος θίχτηκε, τους ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση εκ του πονηρού και ζητώ ειλικρινή συγγνώμη», καταλήγει η Άννα Πήλιου. Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτησή της με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία βρίσκεται η ίδια με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

anna_piliouuu

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας το τμήμα ΛΟΑΤΚΙ + του ΣΥΡΙΖΑ με μία μέρα καθυστέρηση εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να καταδικάσει τις προσβλητικές και υβριστικές αναφορές της τρανς ακτιβίστριας Άννας Πήλιου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα:

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η τρανς ακτιβίστρια μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής κάνοντας λόγο για υποκρισία σχετικά με τη στάση που κράτησε τόσο στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης όσο και άλλες ψηφοφορίες όπως η ταυτότητα φύλου. Παράλληλα άφησε υπονοούμενα σχετικά με την τότε απουσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό μετά τον θάνατό της η απουσία της οφειλόταν σε λόγους υγείας.

Όταν το βίντεο με την τοποθέτησή της άρχισε να κυκλοφορεί στα social media υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα το απόγευμα της Δευτέρας να υπάρξει επίσημη αντίδραση από την Κουμουνδούρου. Μάλιστα αυτό που προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς χρήστες ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της υπήρξαν σύνεδροι που χειροκρότησαν τα λεγόμενά της.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς Πιο συγκεκριμένα μέσα από ανάρτηση του ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ψήφισε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει.

Θέση για τα όσα είπε η Άννα Πήλιου πήρε και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε πως «ακόμα και σήμερα, 6 μήνες μετά τον θάνατο της, η Φώφη Γεννηματά καταφέρνει να ενώνει την Παράταξη. Σύσσωμο το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε την απρέπεια που έγινε στην μνήμη της στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κι έδειξε τον δρόμο για αυτόνομη πορεία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ