Skip to main content

Το γύρισμα των Τουρκοκυπρίων και τα περίεργα βίντεο στη Δανία

Τι σόι πολυπολιτισμικότητα είναι αυτή, όπου ασκείται προπαγάνδα μόνον υπέρ του Ισλάμ; Μήπως ξεφύγαμε σε προοδευτικότητα;

Τα αλλάζουν οι Τουρκοκύπριοι. Τα Βαρώσια δεν θα ενσωματωθούν στο ψευδοκράτος, επειδή είναι ένα σημαντικό στοιχείο του κυπριακού προβλήματος, είτε ως μέρος μιας συνολικής λύσης, είτε ως ένας μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Η δήλωση έγινε μετά από συνάντηση που είχε με τους Ερσίν Τατάρ και Κουντρέτ Οζερσάι με τους οποίους συζήτησε το θέμα. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, η απόφαση της τουρκοκυπριακής «κυβέρνησης» αφορά μόνο την καταγραφή της κατάστασης στην περίκλειστη πόλη.

Τι δόντι είναι αυτό που έχει στις ΗΠΑ ο Έντι Ράμα; Τις σχέσεις του με το βαθύ αμερικανικό κράτος, τις ξέρουμε, αλλά και με την κυβέρνηση; Είναι αρκετό ότι έπεισε τους Αλβανούς των Σκοπίων να υποστηρίξουν τον Ζάεφ και ότι πιέζει κι αυτός για ανταλλαγή εδαφών Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας; Πού αλλού είναι χρήσιμος;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν το μέρος του και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο διάταγμα του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, να διενεργήσει εκλογές στις 13 Οκτωβρίου, και όχι αυτήν την Κυριακή, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ:

«Αναμένουμε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου και ότι θα είναι ειρηνικές και δίκαιες. Μετά τις εκλογές θα συσταθεί και το Συνταγματικό Δικαστήριο, ελπίζω ότι οι διαφωνίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εκλογών να επιλυθούν από τα θεσμικά όργανα της χώρας», είπε ο Πάλμερ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, ανέφερε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μαζί με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, αναγνωρίζουν ως μόνη και κανονική Ορθόδοξη Δικαιοδοσία στο Μαυροβούνιο τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο του Μαυροβουνίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τονίζει ότι η Εκκλησία του Μαυροβουνίου δεν ήταν ποτέ αυτοκέφαλη και ότι η σημερινή λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου υπό τον Μίρας Ντεντέιτς δεν ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Δανία βίντεο με μαθητές που γονατίζουν στο έδαφος και, υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους, αναφωνούν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Το βίντεο δείχνει ένα παιδί από την Αφρική, με μουσουλμανική ενδυμασία, να παρουσιάζει σε Δανούς μαθητές την ισλαμική προσευχή. Εκείνη τη στιγμή διακόπτεται από την δασκάλα που δίνει εντολή στα παιδιά να πουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», την ώρα που βρίσκονται στα γόνατα, σε στάση προσευχής.

Στα μουσουλμανόπαιδα άραγε μαθαίνουν να λένε το Χριστός Ανέστη, ή το Πάτερ Ημών; Τι σόι πολυπολιτισμικότητα είναι αυτή, όπου ασκείται προπαγάνδα μόνον υπέρ του Ισλάμ; Μήπως ξεφύγαμε σε προοδευτικότητα;

Ο Ιμάμογλου είναι από το κόμμα CHP, δεν είναι από τους θρήσκους του Ερντογάν. Αλλά ξέρει ποια είναι η πελατεία του… Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, που παρέλαβε το πρακτικό του, ανέλαβε καθήκοντα στο γραφείο του με ομαδική προσευχή.

Τέρμα το σχέδιο για πυρηνικό σταθμό στην Σινώπη, λόγω κόστους… Ο Ερντογάν προφασίζεται ότι οι Ιάπωνες αύξησαν τα κόστη. Ένα-ένα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν εγκαταλείπονται. Αλλά η κα. Εμινέ Ερντογάν εμφανίστηκε στην Ιαπωνία με τσάντα 50 χιλ. δολ.