Skip to main content

Ιστορική προσβολή: Ο Ερντογάν διαβάζει το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά (vid)

Η τελετή εντός της Αγίας Σοφίας ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων από απόσπασμα του κορανίου από τον Τούρκο πρόεδρο μετά την άφιξή του στο σημείο.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην Αγιά Σοφιά για τη μουσουλμανική προσευχή και τη βεβήλωση της μετατροπή του ορθόδοξου χριστιανικού μνημείου σε ισλαμικό τέμενος.

Η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.

Ο Τούρκος πρόεδρος, φορώντας μάσκα, έφτασε στην Αγία Σοφία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Και αφού γονάτισε στα ειδικά χαλιά που έχουν τοποθετηθεί, προσευχήθηκε και ο ίδιος, ενώ όπως φάνηκε λίγο αργότερα κατά τη ζωντανή μετάδοση των πλάνων μέσα από την Αγιά Σοφιά, η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό.

Με ύφος σουλτάνου ο Ερντογάν ανάγνωσε το κοράνι μέσα στο σύμβολο του χριστιανισμού, γυρίζοντας έτσι την πλάτη στον πολιτισμένο κόσμο και επισφραγίζοντας την επιστροφή της Τουρκίας στις αρχές του οθωμανισμού - Δείτε το βίντεο με την ιστορικών διαστάσεων προσβολή