Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΙΚΤΗ - ΠΥΡΑ ΑΠΟ «ORIGINAL 21»

Οι οργανωμένοι της «Ένωσης» κάλεσαν την Ερασιτεχνική να απομακρύνει τον αθλητή όμως η τελευταία του επέβαλε τρίμηνη διακοπή συμβολαίου και πρόστιμο.

Με τρεις μήνες διακοπή συμβολαίου και υψηλό χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο διεθνής Τούρκος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιουνούς Οζμουσούλ.

Υπενθυμίζεται πως ο πορτιέρε των «κιτρινόμαυρων» μαζί με τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα χαιρέτησαν στρατιωτικά μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021.

Σημειώνεται πως η «Ένωση» κάλεσε σε απολογία τον 30χρονο παίκτη που με τη σειρά του ζήτησε συγνώμη για την κίνηση αυτή ενώ το ποσό που θα καταβάλει για την τιμωρία του θα διατεθεί σε δομές που ασχολούνται με πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως ανάμεσα στους παίκτες που χαιρέτησαν στρατιωτικά ήταν και ο ίντερ του Ολυμπιακού, Ντουρμούς Αλί Τινκίρ τον οποίο και οι Πειραιώτες αποφάσισαν να θέσουν εκτός ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ πιστή στα ιδανικά, τις αξίες και τα δημοκρατικά ιδεώδη που εκφράζει από την πρώτη μέρα της ιδρύσεώς της, έδωσε τη δυνατότητα στον αθλητή Γιουνούς Οζμουσούλ να απολογηθεί για το συμβάν στο οποίο ενεπλάκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού του Σωματείου.

Ο αθλητής απολογήθηκε και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια και τη συγγνώμη του προς τον κόσμο, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του και ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού, την απολογία του αθλητή, τις εισηγήσεις του Δ.Σ. και την απαξία της ενέργειάς του αθλητή, η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει ότι επιβάλει στον αθλητή Γιουνούς Οζμουσούλ την κύρωση της διακοπής συμβολαίου για τρεις μήνες και τον αποκλεισμό του από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, καθώς επίσης και υψηλό χρηματικό πρόστιμο, το ποσό του οποίου θα διατεθεί σε δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες».

Από την άλλη όψη του νομίσματος ωστόσο, η «Original 21» κάλεσε τους επικεφαλής της «κιτρινόμαυρης» Ερασιτεχνικής να απομακρύνουν άμεσα τον Τούρκο παίκτη από τις τάξεις της ομάδος ωστόσο δεν εισακούστηκε.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ υπογράμμισε πως όσα πρεσβεύει ο σύλλογος δεν συνάδουν με τον στρατιωτικό χαιρετισμό του έμπειρου αθλητή.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωσή της:

«Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες – ειδικά στα social media, εκεί που η Ελλάδα αναστενάζει και έχει άποψη και ο κάθε πικραμένος – σχετικά με τον «στρατιωτικό χαιρετισμό» παίχτη της ομάδας του handball όπως αυτός εμφανίζεται σε φωτογραφία σε αγώνα με την εθνική Τουρκίας. Ο «στρατιωτικός χαιρετισμός» που βλέπουμε τελευταία από τους Τούρκους αθλητές όλων των αθλημάτων σχετίζεται φυσικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος Ερντογάν στη Συρία και κατ’ επέκταση τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους της περιοχής, οι οποίοι αγωνίζονται για ένα ανεξάρτητο κράτος.

Η θέση της Οικογένειας της ORIGINAL 21 ήταν ξεκάθαρη ως προς το ζήτημα αυτό την προηγούμενη Κυριακή στη Ριζούπολη. Πιο ξεκάθαρη δε γίνεται! Η Ιστορία μας, η ιδιοσυγκρασία μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, η κουλτούρα μας και το αντιφασιστικό DNA μας, μας θέλει απέναντι σε κάθε απολυταρχικό καθεστώς, σε κάθε πολεμική εισβολή που γεννά πόνο και πρόσφυγες, ενάντια σε κάθε πολεμοχαρή μισάνθρωπο που επιβουλεύεται πρόσκαιρες καταστάσεις για να «πιει αίμα», δικαιολογώντας τα επεκτατικά του ή αλύτρωτα όνειρά του, όποια κι αν είναι αυτά, όποιος κι αν είναι αυτός!

Τελεία και παύλα!

Με γνώμονα λοιπόν τα γεγονότα, τα πιστεύω του συγκεκριμένου παίχτη στο θέμα αυτό, αλλά κυρίως τα δικά μας πιστεύω, θεωρούμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – σε οποιοδήποτε τμήμα της – ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ «ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ»… στρατιωτικά, επικροτώντας μια γενοκτονία, έναν πόλεμο, μία εισβολή.

Ως εκ τουτου ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα την απομάκρυνση του συγκεκριμένου παίκτη από την ΑΕΚ...χτές! ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ !

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια σκέψης! Είναι πλήγμα για την ομάδα η απώλεια ενός διεθνούς παίχτη. Αλλά είναι πολύ μεγαλύτερες οι ανθρώπινες απώλειες και ο πόνος στα σύνορα της κάθε Συρίας… σύνορα που χαράσσονται με αίμα παιδιών και αθώων!

Τελεία και παύλα!

Από εκεί και πέρα, επειδή δε ζούμε σε γυάλα και επειδή πλέον στις μέρες μας, θα πρέπει να ξεκαθαρίζουμε και τα αυτονόητα στην Ελλάδα, τη χώρα της ταμπέλας και της ημιμάθειας, θα τα πούμε απλά και κατανοητά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ειδικά αυτούς που ψάχνουν μια ευκαιρία να φανούν, μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν, μια ευκαιρία να χαρακτηρίσουν ή να λοιδορήσουν…

Τούρκους παίχτες είχαμε σε διάφορα αθλήματα και στο παρελθόν και θα έχουμε και στο μέλλον. Όπως και Έλληνες, όπως και Γερμανούς, όπως και Αργεντινούς. Αρκεί να σέβονται την ομάδα και το τι πρεσβεύει.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να γίνουμε ούτε δικαστές, ούτε δήμιοι, αλλά ούτε και Πόντιοι Πιλάτοι! Περιμέναμε την αναμενόμενη απολογία του παίχτη και τη συγγνώμη του, αναλογιζόμενοι ότι είναι ένας άνθρωπος, πολίτης μια χώρας με ιδιαίτερο πολιτικό καθεστώς… αναλογιζόμενοι επίσης ότι μπορεί οι επιλογές της στιγμής να είναι περίπλοκες ή ακόμη και μη δυνατές… Όμως παραμένουν εκτός των δικών μας κόκκινων γραμμών!

Θα είμαστε πάντα θεματοφύλακες της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, των ηθικών αξιών και αρχών αυτού του Ιστορικού Συλλόγου και δε θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα να του κάνει κακό. Όπως είμαστε και Άνθρωποι και μπορούμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε και εν θερμώ αλλά και με συνείδηση…

Σταμάτη, η σχέση του κόσμου της ΑΕΚ και της Ομάδας στο handball ήταν πάντα ιδιαίτερη, ήταν πάντα σχέση καρδιάς. Η Ομάδα στήριξε τα όνειρά μας και εμείς στηρίξαμε τα όνειρα της σε δύσκολα χρόνια. Σε πραγματικά δύσκολα χρόνια. Μια ακόμη δυσκολία δεν πρέπει να μας πτοήσει, δεν πρέπει να μας βγάλει από τον προορισμό. Ο προορισμός δεν είναι μόνο υλικός, είναι και ηθικός (και το ήθος και οι αξίες οι δικές σου συνάδουν απόλυτα με αυτές της ΑΕΚ αποδεδειγμένα).

Είναι προορισμός που κάποτε όταν φτάσεις θα πρέπει να έχεις μείνει γραμμένος με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του συλλόγου και στις καρδιές του κόσμου ακόμα και αν χρειαστεί να παίξουμε και με τον τερματοφύλακα του εφηβικού...

Κανένας δε θέλει περισσότερο από εμάς το καλό της ΑΕΚ!

Τελεία και παύλα!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ