Skip to main content

Η Τουρκία πουλάει όπλα και μουσουλμανισμό σε Σκόπια και Αλβανία

Ο γραφικός υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, η συμφωνία που έγινε με τον ΟΗΕ για το Κόσοβο και τα δημοφιλέστερα ελληνικά ονόματα.

Οι Έλληνες, και συγκεκριμένα οι Αθηναίοι, βάσει έρευνας, πληρώνουν την τρίτη πιο ακριβή βενζίνη παγκοσμίως. Κι άλλη πρωτιά πετύχαμε. Ξεχειλίζουμε από υπερηφάνεια.

Η Τουρκία πουλάει οπλικά συστήματα σε Σκόπια και Αλβανία. Δεν μας εξήγησαν ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο Αποστολάκης, στα ταξίδια τους στις βαλκανικές πρωτεύουσες, γιατί ποτέ δεν τους συνόδεψε κάποιος από την Αμυντική Βιομηχανία.

Η Τουρκία, δεν πουλά μόνον όπλα, πουλάει και μουσουλμανισμό. Η Αλβανίδα δημοσιογράφος Αρμπάνα Τζάρα έχει δημοσιεύσει δύο φωτογραφίες σχετικά με πώς κάνουν το "Ιφτάρ" (δείπνο του Ραμαζανιού) οι Μουσουλμάνοι στο Κοσσυφοπέδιο στη μέση του δρόμου, σε μια μεγάλη σειρά από τραπέζια.

Σημειώνει ότι αυτό γίνεται σκόπιμα, για να δείξουν την πολιτική δύναμη της ισλαμικής θρησκείας. Η ίδια θα τονίσει ότι κάτι τέτοιο ποτέ δεν γινόταν στο Κοσσυφοπέδιο. Οι πιστοί πήγαιναν στο τζαμί και μετά στο σπίτι τους και έκαναν "ιφτάρ" με την οικογένειά τους. «Το μόνο που μας λείπει είναι η Σαρία…», γράφει αγανακτισμένη η δημοσιογράφος.   

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ DNA στα οποία υπέβαλαν οι αμερικανικές Αρχές τα παιδιά των μεταναστών που είχαν συλλάβει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν ότι οι ανήλικοι δεν είχαν συγγενική σχέση με τους ενήλικες που τους συνόδευαν, τουλάχιστον κατά 30%.

Απίστευτος τύπος, ο γραφικός υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, ακροδεξιός Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ. H Βουλγαρία εξέταζε την αγορά αμερικανικών F-16 για την Πολεμική Αεροπορία της, ώστε να αντικαταστήσει το στόλο των ρωσικών MiG-29, ωστόσο η τιμή των μαχητικών φαίνεται πως δεν ικανοποίησε τη Σόφια.

Ο Καρακατσάνοφ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του για τα αμερικανικά F-16 φορούσε μπλουζάκι με σήμα το… ρωσικό MiG-29 στο πέτο. «Δεν έτυχε απλά να βάλω αυτό το μπλουζάκι: προς το παρόν η Βουλγαρία έχει MiG-29», είπε ο υπουργός.

Δεν πάει να λέει η συμφωνία που έγινε με τον ΟΗΕ, ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν μπορεί να ιδρύσει Ένοπλες Δυνάμεις, όσο παραμένει η εκκρεμότητα με την Σερβία; Στη διεθνή στρατιωτική άσκηση "Αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ’19", η οποία έλαβε χώρα στο κροατικό έδαφος, μεταξύ των 1.600 στρατιωτών που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν και μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου. Ποιων ενόπλων δυνάμεων;

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα πέντε αντρικά και πέντε γυναικεία ονόματα που κατέχουν μεγάλο ποσοστό του μόνιμου πληθυσμού στην Ελλάδα. Γιώργος και Μαρία είναι τα δημοφιλέστερα ονόματα, ως ποσοστό του μόνιμου πληθυσμού. Αν και τα αποτελέσματα μάλλον δεν εξέπληξαν πολλούς, το όνομα Γιώργος φέρει το 8,8% του αντρικού πληθυσμού. Στη δεύτερη θέση των αντρικών ονομάτων ακολουθεί ο Γιάννης (6,5%), ο Δημήτρης (6,4%), ο Κωνσταντίνος (6%) και ο Νικόλαος (5,7%).

Στις γυναίκες, το Μαρία ακούει το 8,3%, το δεύτερο δημοφιλέστερο όνομα είναι της Ελένης (5,2%), και στη συνέχεια της Κατερίνας (3,7%,), της Βασιλικής (3,2%) και της Σοφίας (2,3%).

Από τα παραπάνω ονόματα, μόνο τα Δημήτριος και Ελένη είναι ελληνικά. Και με ελαστικότητα, ας βάλουμε και το Γεώργιος. Όταν λέμε ότι αγαπάμε την Ελλάδα, πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Το 70% τω ονομάτων μας, δεν έχει αντίστοιχο στους αρχαίους Έλληνες. Δικαιώνεται ο Φίλης, που υποστηρίζει πως δεν έχουμε συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες.