Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019
x

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ

Η ένταξη της Ελλάδας στην Πρωτοβουλία 16+1, οι Θεσσαλονικείς Κύριλλος και Μεθόδιος και οι προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας

Κάθε όριο προκλητικότητας περνά η Τουρκία, η οποία με επιστολή την οποία κατέθεσε στον ΟΗΕ και δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο του Οργανισμού διεκδικεί όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας ανοικτό οι αξιώσεις της να φθάσουν ακόμη και ανοικτά της Κρήτης.

Από τότε που ήρθαν από τις στέπες παρέμειναν πλιατσικολόγοι. Κάπως εκπολιτίστηκαν, με τους βίαιους εξισλαμισμούς των Ελλήνων, αλλά το ένστικτο του πλιάτσικου διατηρήθηκε.

Όλοι οι ιστορικοί καταγράφουν, ότι μέχρι να φτάσουν στην Βιέννη, άφηναν πίσω τους έρημη γη. Όταν ηττήθηκαν και άρχισε η επιστροφή, διαπιστώνοντας ότι δεν άφησαν τίποτε όρθιο να πλιατσικολογήσουν, ανέθεσαν στους Έλληνες την διοίκηση της αυτοκρατορίας.

Μέγας Βεζύρης [πρωθυπουργός], Φαναριώτες, κρατικοί υπάλληλοι, ναυτικοί, αλλά και εμπόριο, καθώς και αριθμός σουλτάνων, Έλληνες ήσαν. Όπως και εξισλαμισμένοι Έλληνες είναι και όσοι ζουν στα δυτικά παράλια. [Όταν έφθασαν εδώ οι Ουιγούροι-Σελτζούκοι, ήσαν 50.000 και ο χριστιανικός πληθυσμός του Βυζαντίου 35 εκατομμύρια].

Ο Α. Τσίπρας ενέταξε την Ελλάδα στην κίνηση των 16+1 νοτιο- και ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, που μεταξύ άλλων επιδιώκει την «ανάπτυξη γεφυρών με παγκόσμιες δυνάμεις όπως η Κίνα». Και για να αποδείξει ότι το πιστεύει αρνείται την επένδυση των άνω των 600 εκατ. ευρώ των Κινέζων στον Πειραιά, για να ικανοποιήσει Συριζαίους αυτοδιοικητικούς, και προφανώς τους Δυτικούς που δεν θέλουν τους Κινέζους στα πόδια τους.

Αποφάσισαν Σκοπιανοί και Βούλγαροι. Ούτε Σλάβοι, ούτε Βούλγαροι οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος. Απλώς… Θεσσαλονικείς! Οι συνομιλίες της μικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων Σκοπίων-Βουλγαρίας συνεχίζονται στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το ρόλο της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του έργου των Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθώς και τη διατήρηση και την ανάπτυξη όσων έκαναν μαζί με τους μαθητές τους.

Οι Σκοπιανοί τους θεωρούσαν Σλάβους και οι Βούλγαροι Βουλγάρους που διέδωσαν τον πολιτισμό στους Σλάβους. Τώρα οι δύο πλευρές απέβαλαν τους εθνικούς χαρακτηρισμούς και τους χαρακτηρίζουν "Θεσσαλονικείς".

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, σχετικά με τη ληστεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο αεροδρόμιο Ρίνας των Τιράνων, λέει ότι ήταν μια προεκλογική κλοπή που διοργανώθηκε από το ίδιο το κράτος. «Μια τέτοια δράση ακριβείας γίνεται μόνο με τη συμμετοχή των στοιχείων της ασφάλειας του αερολιμένα».

Είπε ότι δεν υπάρχει κακοποιός στον κόσμο να οργανώσει δύο φορές το ίδιο σενάριο. Όσον αφορά την προστασία του αεροδρομίου από τις ένοπλες δυνάμεις, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για απάτη. Για τη διαφυγή των άλλων ληστών, ο Μπερίσα ανέφερε ότι η κυβέρνηση σύντομα θα βρει έναν ψεύτικο ένοχο, στον οποίο θα αποδώσει την ευθύνη.

Γι’ αυτούς που ανοηταίνουν πιστεύοντας ακόμη σε ελληνοτουρκική φιλία, και κάνουν υποχωρήσεις, έγραψε ο Ησίοδος: «Αυτόν που σε αγαπάει κάλεσέ τον σε τραπέζι, εκείνον που σε εχθρεύεται άφησέ τον».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ