Skip to main content

Οι τρεις επιλογές του ΚΙΝΑΛ για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Δεν συμπορεύεται η Χαριλάου Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση υποψηφιότητας Νοτοπούλου - Ποιες είναι οι επιλογές που προκύπτουν.

Γράφει ο Σαλονικιός

Από τη σύσκεψη της Πέμπτης στο δημαρχείο για την αναζήτηση συγκλήσεων με στόχο την κοινή κάθοδο των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στον δήμο Θεσσαλονίκης φάνηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πόσω μάλλον, εάν υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος θα είναι, όπως όλα δείχνουν η υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου. Συνεπώς ποιες είναι οι άλλες επιλογές που έχει στη διάθεσή της η Χαριλάου Τρικούπη;

1. Η πρώτη είναι να αναζητήσει έναν καθαρά δικό της κομματικό υποψήφιο. Το σενάριο αυτό πάει πακέτο με το όνομα της ευρωβουλευτίνας Εύας Καϊλή. Πληροφορούμαι, ωστόσο, πως, παρότι η Εύα αφήνει να παίζει το όνομά της, για ευνόητους λόγους, εντούτοις δεν φέρεται διατεθειμένη να μπει σε αυτήν την περιπέτεια. Άλλωστε, είναι πολύ νωρίς για να επιστρέφει κανείς από τα σαράντα του, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, δηλαδή στα έδρανα της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης.

- Η δεύτερη επιλογή είναι η «ΠΟΛΥχρωμη Θεσσαλονίκη» των Σπύρου Βούγια και Νίκου Νυφούδη. Ο Βούγιας είναι ΚΙΝ.ΑΛ., ο Νυφούδης Ποτάμι, συνεπώς, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει και το «συν» ότι μπορεί να θεωρηθεί ως… διακομματική. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Χαριλάου Τρικούπη θα ξαναστηρίξει Βούγια (νομίζω πως στο τέλος αυτός θα βγει μπροστά και όχι ο Νυφούδης), το είχε κάνει και το μακρινό 2002.

- Η τρίτη επιλογή είναι η περίπτωση της «Κίνησης των 5» δημοτικών συμβούλων. Εάν επιλέξει το ΚΙΝ.ΑΛ. να ακουμπήσει εκεί, τότε υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο μοναδικός από τους πέντε που ανήκει στο κόμμα.

Με τα σημερινά δεδομένα θεωρώ ως πιθανότερη τη δεύτερη λύση. Την υπόθεση χειρίζεται για λογαριασμό της Χαριλάου Τρικούπη ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στενός συνεργάτης της Φώφης, Χρήστος Πολυζωγόπουλος ο οποίος, όπως πληροφορούμαι, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται διαρκώς στα τηλέφωνα.