Skip to main content

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Η επόμενη ημέρα της πανδημίας έχει... εμβολιασμούς

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας και το μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Κορυφαίοι γιατροί και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) θα ενημερώσουν για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού (23-29 Απριλίου 2023).

Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΘ Νίκου Νίτσα θα δώσουν απαντήσεις σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 27 Απριλίου στα γραφεία του συλλόγου στην Καλαμαριά οι:

*Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής παιδιατρικής-λοιμωξιολογίας, διευθυντής της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, μέλος της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών

*Συμεών Μεταλλίδης αν. καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς COVID-19, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας, υπεύθυνος κλινικής COVID-19 στο ΑΧΕΠΑ και

*Θόδωρος Αγοραστός καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν σταμάτησε στιγμή την εκστρατεία ενημέρωσης στο πλαίσιο του "εμβολιαΖΩ", την οποία εγκαινίασε και θεσμοθέτησε εδώ και πολλά χρόνια (πολύ πριν την covid19) τοποθετώντας και διατηρώντας ψηλά στην ατζέντα της δημόσιας υγείας την αναγκαιότητα των εμβολιασμών με την ταυτόχρονη κινητοποίηση της ιατρικής κοινότητας και των εθνικών αρχών υγείας, διότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας θα επισημάνει στη νέα ενημερωτική δράση του ΙΣΘ την ερχόμενη Πέμπτη 27 Απριλίου, ότι «η τήρηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων καθώς και η πρόσβαση όλων των πληθυσμιακών ομάδων σε αυτά (τα προγράμματα) πρέπει να αποτελεί τον κοινό στόχο των συναρμοδίων παραγόντων της δημόσιας υγείας, φυσικά με τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) "κάθε χρόνο 5 εκατομμύρια θάνατοι προλαμβάνονται μέσω του εμβολιασμού, ενώ 1,5 εκατομμύρια επιπρόσθετοι θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν αν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη". Στοιχεία του Π.Ο.Υ. και της UNICEF καταγράφουν ότι μέχρι το 2021 λόγω της πανδημίας, δυστυχώς 25 εκατομμύρια βρέφη... έχασαν τις δόσεις για εμβόλια που σώζουν ζωές (διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη DTP3, ιλαράς, πολιομυελίτιδας και μηνιγγίτιδας).