Skip to main content

Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με Ιερώνυμο: Οι αξίες της Αριστεράς συνάδουν με αυτές της Εκκλησίας

«Από πλευράς μου, εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, όπου εθιμοτυπικά συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Διαβάστε: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με το πέρας της συνομιλίας τους και σε κοινές δηλώσεις τους ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: 

«Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση με τον Μακαριώτατο. Συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου, εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους. Να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας και ειδικά σε αυτά τα οποία αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό». 

Επιπρόσθετα, σημείωσε: «Η Εκκλησία έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτήν την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στο πλευρό της κοινωνίας. Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριωτάτου το 2018. Μια καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Θα είναι η πρόθεσή μας ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μια μέρα ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε». Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και δήλωσε πως θα είναι στη διάθεσή του «για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων σε πράγματα τα οποία είναι γενικά. Μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα Εκκλησίας και Πολιτείας. Επαινέσαμε τα καλά σημεία που υπάρχουν, ψέξαμε τα σημεία τα οποία, από πλευράς δικής μου, θέλουν ακόμη μελέτη και να προχωρήσουμε περισσότερο». 

Εξάλλου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέφερε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πως συμφώνησαν να τα ξαναπούν και πρόσθεσε: 

«Αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφύλων, εγώ να πω ότι είμαι επιφυλακτικός», για να προσθέσει ότι, όπως συμφώνησαν με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρειάζεται να υπάρχει ένα κείμενο, ένας νόμος, «για να το δούμε και να τοποθετηθούμε».

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντάς του: «Σας παρακολουθώ». «Τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, για να υπάρχει ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Ομογένεια» φέρεται να ανταπάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον Ελληνισμό, την Ομογένεια ως αρχηγός πολιτικού κόμματος», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ