Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΩΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Επρόκειτο για μια πολύπλοκη και πρωτόγνωρη διαδικασία εξυγίανσης μέσω του άρθρου 106 με εμπλεκόμενους πιστωτές το Δημόσιο και τους εργαζόμενους.

Για την ευτυχή κατάληξη του σχεδίου εξυγίανσης του Ναυπηγείου στη Σύρο ενημερώθηκε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ONEX Shipyards, ιδιοκτήτριας των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, κ. Πάνο Ξενοκώστα.

Το παρών στη συνάντηση μάλιστα έδωσε ο επιτετραμμένος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην  Ελλάδα Ντέιβιντ Μπέργκερ.

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων καλωσορίζει το ορόσημο στη διαδικασία του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου υπό τον κ. Π. Ξενοκώστα, διότι, όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, τα οποία εκκρεμούν σε βάθος έως πέντε ετών.

Η ανάπτυξη των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου τους τελευταίους πέντε μήνες αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Καλωσορίζουμε αυτήν την επιτυχία και ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη συμβολή τους τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάιατ, οι οποίοι πράγματι έπαιξαν κομβικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν την επιτυχία», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο κ. Π. Ξενοκώστας  επισήμανε πως «μια πολύπλοκη και πρωτόγνωρη διαδικασία εξυγίανσης μέσω του Άρθρου 106, με εμπλεκόμενους πιστωτές το Δημόσιο και τους εργαζόμενους, σ’ ένα κομβικό κλάδο, όπως αυτός της ναυπηγικής, ολοκληρώθηκε σήμερα μ’ αυτό το βασικό ορόσημο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον συνεργάτη του, Υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση καθώς η συμβολή τους ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση. Σήμερα είναι ημέρα χαράς, που όλους μας γεμίζει ευτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γεωργιάδη».

Τέλος, οι εργαζόμενοι του Ναπυπηγείου, με επιστολή τους ευχαριστούν όλους τους φορείς του νησιού που συνετέλεσαν στην εξυγίανση, καθώς και στην κυβέρνηση που πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ