Skip to main content

Ικανοποίηση ΓΣΕΒΕΕ για τα επιχειρησιακά τιμολόγια της ΔΕΗ

Τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για εμπορική και βιοτεχνική χρήση, που αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες, χαιρετίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.
Τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για εμπορική και βιοτεχνική χρήση, που αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες, χαιρετίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Η διοίκηση της συνομοσπονδίας χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο μέτρο ως «ένα μικρό, αλλά σημαντικό, βήμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνεχούς συρρίκνωσης της ζήτησης και μείωσης της ρευστότητας».

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με ευρήματα παλαιότερης έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της συνομοσπονδίας (Ιούλιος 2009), οι δαπάνες για ηλεκτρισμό αποτελούσαν το βασικό παράγοντα επιβάρυνσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη κατηγορία των δημοτικών τελών.

«Η μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ θα συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, άρα και του κόστους παραγωγής των τελικών προϊόντων», εκτιμά η ΓΣΕΒΒΕ ζητώντας να γίνουν ανάλογες κινήσεις και για τα δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν, όπως αναφέρει, δυσανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.