Skip to main content

Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

«Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αρνητικά απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά ότι ««Στην Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Επισημάναμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς επισήμανε πως «μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν έχει αντισώματα έναντι του ιού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι πείστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και η προσπάθεια συνεχίζεται. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αμφίσημη στάση και για προσπάθεια παραπληροφόρησης του λαού από άτομα και συλλογικότητες».

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στα σχολεία και στα τμήματα που έκλεισαν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και πρόσθεσε ότι ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».