Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΣΙΤΣΙΠΑ: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο Έλληνας τενίστας δεν συμμετείχε στην καμπάνια της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό αλλά για τα μέτρα.

Το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, καθώς όπως ανέφερε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «με την πανδημία δεν τελειώσαμε».

Πρόσθεσε δε ότι: «Απαιτείται η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, να περιοριστούν οι νοσηλείες και οι απώλειες». Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι ισχύουν απολύτως τα όσα έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα τόσο για την υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων αλλά και η πρόθεση της κυβέρνησης να μην ξανακλείσει η οικονομία.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τον εμβολιασμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν συμμετείχε στην καμπάνια της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού χωρίς να λάβει κάποια αμοιβή και τόνισε:

«Πρόκειται για έναν ταλαντούχο αθλητή, ωστόσο για θέματα υγείας μπορούν να ενημερώνουν μόνο όσοι τα έχουν σπουδάσει και σε αυτούς πρέπει να ανατρέχουμε. Θα έλεγα ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς, θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση απόψεων».

Για τους αρνητές του εμβολίου

«Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στις απόψεις όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Και η πραγματικότητα αυτή δείχνει ότι για όσους επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν δύο ενδεχόμενα υπάρχουν είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές. Και αυτό δεν θα είναι απλά ένα λάθος. Θα είναι άδικο. Θα είναι ηθικά απαράδεκτο» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ