Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 650.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από 650.000 εργαζόμενοι κερδίζουν πάνω από ένα μισθό τον χρόνο, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η κυβέρνηση συγχαίρει θερμά τον πρόεδρο Εμ. Μακρον για την επανεκλογή του. Πρόκειται όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια σημαντική νίκη για τη Γαλλία, για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας με την εισαγωγική του τοποθέτηση την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Καθίσταται επιτακτική ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση και στις πρωτόγνωρες ανατιμήσεις», υπογράμμισε ακόμα, ενώ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Σκωτία και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρίγκιπα Κάρολο, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. Παράλληλα υπενθύμισε το σχέδιο και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος.

«Τα έργα είναι σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα την 31η Δεκεμβρίου 2025», ανέφερε ενώ για το θέμα χρήσεων των κτιρίων είπε ότι λύθηκε με απόλυτη συναίνεση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις 16 Μαΐου στο Λευκό Οίκο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σηματοδοτεί, όπως και οι επικοινωνίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν, το αυξημένο κύρος της χώρας μας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μαϊου στα 713 ευρώ. «Με την αύξηση αυτή περισσότεροι από 650.000 εργαζόμενοι θα κερδίσουν παραπάνω από ένα μισθό τον χρόνο. Παράλληλα αυξάνεται και το επίδομα ανεργίας», συνέχισε. Επ' αυτού τόνισε ότι «δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην οικονομική δυσπραγία που πλήττει τα χαμηλότερα στρώματα» ενώ σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί και τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι από τον Ιούνιο θα γίνει νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Είπε επίσης ότι σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων. Εξήγησε πως είναι εφικτή η πρόσβαση στην πλατφόρμα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι. «Όσα εξαγγέλλουμε είναι καλά ζυγισμένα ώστε να είναι εφαρμόσιμα», υπογράμμισε.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα. «Επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Σφραγίδα αξιοπιστίας», υπογράμμισε ενώ τόνισε η αναβάθμιση έρχεται σε στιγμή που κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο η αβεβαιότητα και βασικό στοιχείο αποτέλεσε η αξιοποίηση του σχεδίου ανάκαμψης.

«Πιστοποιεί ότι η Ελλάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο», επισήμανε. «Ο λαός μας έπαθε και έμαθε και δεν πρόκειται να ανακόψει την πορεία της χώρας. Σύντομα θα φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα», συμπλήρωσε.

Επίσης είπε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών και γυναικών, κάτι που είπε οφείλεται σε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ