Skip to main content

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΟΑΕΕ

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά από τον OAEE το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που, από την 1η Ιανουαρίου του 2011, θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά από τον OAEE το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που, από την 1η Ιανουαρίου του 2011, θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η πλήρης ανάπτυξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπολογίζεται ότι θα μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων κατά 20% - 25% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.

Η γγ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι η εξοικονόμηση δαπανών θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ στο δεύτερο 6μηνο στα 3 μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία (163 εκατ. ευρώ από τις αρχές του χρόνου + 400 εκατ. ευρώ από την ανατιμολόγηση των φαρμάκων).

Πρόσθετα έσοδα 180 εκατ. ευρώ θα εξασφαλίσουν και άλλα μέτρα, τα οποία ήδη εφαρμόζονται (μη συνταγογράφηση ορισμένων σκευασμάτων, η αλλαγή του τρόπου διάθεσης και του ποσοστού κέρδους των ακριβών φαρμακευτικών σκευασμάτων, λειτουργία φαρμακείων στις ιδιωτικές κλινικές).