Skip to main content

Ηλίας Μάστορας: Ο μοναδικός Έλληνας υπεύθυνος παγκοσμίως ολυμπιακού παραολυμπιακού αθλήματος

Ο Ηλίας Μάστορας ασχολείται με το ποδόσφαιρο τυφλών από την αρχή στη δεκαετία του ΄90

Tο ποδόσφαιρο τυφλών είναι το μοναδικό παραολυμπιακό ποδόσφαιρο στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024. Ποια θα ήταν η ιδανική τοποθεσία να φιλοξενήσει την εξωτερική εγκατάσταση; Φυσικά, ο Πύργος του Άιφελ και θα σας υποδεχτεί ο μοναδικός Έλληνας υπεύθυνος παγκοσμίως ολυμπιακού – παραολυμπιακού αθλήματος, ο Ηλίας Μάστορας. Αναμένεται τεράστια η απήχηση του κοινού και για πρώτη φορά η χωρητικότητα θα είναι διπλάσια από άλλες φορές, 13.000 θεατές θα κάνουν ησυχία για να ακούγεται η μπάλα που κουδουνίζει και θα ζητωκραυγάζουν κάθε φορά που θα μπαίνει γκολ.

Image

Ο Ηλίας Μάστορας ασχολείται με το παραολυμπιακό άθλημα από την αρχή της δεκαετίας του ΄90. Στην πρώτη παρουσία του αθλήματος στο Αθήνα 2004, διαιτήτευσε τον τελικό ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή όπως και τον τελικό Πεκίνο 2008 Βραζιλία με Κίνα. Στο Ρίο 2016 ήταν υπεύθυνος διαιτησίας και πλέον είναι ο εκλεγμένος υπεύθυνος του αθλήματος. Το άθλημα έχει ήδη εγκριθεί ως το μοναδικό παραολυμπιακό ποδόσφαιρο στο Los Angeles 2028 και αυτή τη φορά, ένα όνειρο του θέλει να γίνει πραγματικότητα. Συμπεριλήφθηκε στο φάκελο υποψηφιότητας και το γυναικείο ποδόσφαιρο και τα τελευταία 2 χρόνια, διοργανώθηκαν οι πρώτες εκδόσεις ηπειρωτικών πρωταθλημάτων με αποκορύφωση το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών με οπτική αναπηρία με εκπροσώπηση από 4 ηπείρους.

Ο Ηλίας Μάστορας έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατηγορία «Εμπνευστική Αλλαγή» για την παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» που έχει δημιουργήσει, ενώ έχει βραβευτεί προσωπικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατηγορία «Τοπικός Ήρωας» και από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Tallberg Foundation ως ο ανερχόμενος παγκόσμιος ηγέτης.

Image

Το 2024 θα είναι μία χρονιά ορόσημο για το A ball for all καθώς ήδη έχει εγκριθεί ο μαθητικός αθλητικός διαγωνισμός από το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού και πιστοποιηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή 1.000 παιδιών, με και χωρίς οπτική αναπηρία. Η δράση θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Πανοράματος στις 22/4/2024 συνδυάζοντας την παρουσία της Ολυμπιακής Φλόγας στη Θεσσαλονίκη. Ο φορέας υλοποίησης Όραμα Νέων - Youthorama σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη από το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συγχρηματοδότηση με το UEFA Foundation for Children και το Erasmus+ Αθλητισμός, διοργανώνουν Μαθητικό Αθλητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Μια Μπάλα για όλους».

Περισσότερες πληροφορίες στο orama2003@gmail.com , www.aballforall.com.