Skip to main content

Ημαθία: Επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας αποφάσισε το Πρωτοδικείο

Ανατροπή από απόφαση του Πρωτοδικείου, που έρχεται έπειτα από προσφυγή του συνδυασμού «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» - Η επικεφαλής Δώρα Κουρκουτά χαρακτήρισε την εξέλιξη «δώρο του Άι Βασίλη»

Την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας.

Ειδικότερα, μετά από προσφυγή του συνδυασμού «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τη Δώρα Κουρκουτά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι κακώς ο συνδυασμός δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφιος, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Τη Δώρα Κουρκουτά εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Image

Το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμό της κ. Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον συγκεκριμένο δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Πρωτοδικείου Βέροιας έκανε δεκτή την προσφυγή της κ. Κουρκουτά, κρίνοντας ότι με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την εκλογική νομοθεσία είχε δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Image

Όπως προέκυψε από τις εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας, ο Παναγιώτης Γκυρίνης έλαβε ποσοστό 79,73% και ο αντίπαλος του Ηλίας Ιακουβίδης έλαβε 20,27%.

Πάντως, δεν αποκλείεται τον τελικό λόγο να έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εφόσον προσφύγει σε αυτό ο εκλεγείς κ. Γκυρίνης.

«Δώρο του Άι Βασίλη»

Την απόφαση χαιρέτισε μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Κουρκουτά κάνοντας λόγο για «δώρο του Άη Βασίλη, όχι μόνο στην ομάδα μας και σε εμένα αλλά και στον τόπο μας!».