Skip to main content

Ημαθία: Κλέφτης σκότωσε σκύλο-φύλακα για να ληστέψει σπίτι

Ο δράστης μαζί με δύο γυναίκες συνεργούς παραβίασαν περίφραξη σπιτιού και στη συνέχεια σκότωσε τον έναν από τους δύο σκύλους που υπήρχαν στην αυλή.

Έτοιμος για όλα ήταν ένας διαρρήκτης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπως διαπίστωσαν χθες οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος που τον συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με δύο γυναίκες συνεργούς του στις 11/3 παραβίασαν την περίφραξη σπιτιού στην περιοχή και αφού ο άνδρας θανάτωσε ένα σκύλο και τραυμάτισε σοβαρά έναν δεύτερο σκύλο που διατηρούσε ο ιδιοκτήτης στην αυλή του σπιτιού, αφαίρεσαν από το σπίτι ηλεκτρικά εργαλεία αξίας 1.500 ευρώ.

Επιπλέον, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ενεργώντας κατά περίπτωση μαζί με συνεργό του, το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2020, διέπραξε 10 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα, οικίες, αποθήκες και επιχειρήσεις σε περιοχές της Ημαθίας.

Αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και σε μία περίπτωση αμνοερίφια, με τη συνολική αξία της λείας να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.