Skip to main content

Ημαθία: Στη φυλακή η 37χρονη παιδοκτόνος - «Δεν σκότωνα το παιδί μου, αλλά τον εξαποδώ»

«Δεν σκότωνα το παιδί μου εκείνη την ώρα. Μία αόρατη δύναμη σκότωνα. Τον εξαποδώ», ισχυρίστηκε η 37χρονη που σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της

Στη φυλακή οδηγείται η 37χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε το έξι μηνών μωρό της μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά της στο Μακροχώρι Ημαθίας την περασμένη Τρίτη.

Μετά την απολογία της, που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ σε βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η 37χρονη κατηγορούμενη χρειάστηκε αρκετή ώρα για να εισέλθει στο γραφείο του ανακριτή, καθώς ήταν σε ένταση και δεν ήταν σε θέση να αρθρώσει λέξη. Μεταξύ άλλων, φέρεται να ανέφερε πως «δεν σκότωνα το παιδί μου εκείνη την ώρα. Μία αόρατη δύναμη σκότωνα. Τον εξαποδώ. Το παιδί μου το υπεραγαπούσα».

Διά του συνηγόρου της υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς, φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή του βρέφους διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα κρανίου, ενώ έφερε πολλαπλές κακώσεις μόνο στο πρόσωπο και στη στοματική κοιλότητα. Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε στραγγαλισμός του βρέφους. Η μητέρα του το σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια χτυπώντας το, ίσως και με μπιμπερό.

«Μου έκλεψαν το παιδί μου» δηλώνει ο πατέρας

Στα δικαστήρια της Βέροιας βρέθηκαν από νωρίς φίλοι και συγγενείς του πατέρα του παιδιού, ο οποίος καταγγέλλει κλοπή του βρέφους από τους γονείς της 37χρονης και ζητά να διερευνηθεί το τραγικό περιστατικό.

«Μου έκλεψαν το παιδί μου» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Ήθελα να το θάψω στον τάφο του πατέρα μου», δήλωσε ενώ έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος των γονέων της 37χρονης, τους οποίους κατηγορεί για έκθεση του βρέφους σε κίνδυνο, καθώς δεν το απομάκρυναν, ενώ γνώριζαν για την κατάσταση της ψυχικής υγείας της κόρης τους.

Ο πατέρας έχει καταγγείλει τους γονείς της 37χρονης και για παράνομη άδεια ταφής και κηδείας, όπως και για παράνομη τέλεση τελετής. Ο πατέρας του βρέφους δηλώνει πως δεν γνώριζε τίποτα για τα σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε και κατηγορεί την οικογένεια της ότι δεν του επέτρεψαν να βρεθεί καν στην κηδεία.

Ο γάμος του ζευγαριού έγινε τον περασμένο Μάρτιο και λύθηκε πολύ γρήγορα, όπως μετέφεραν οι οικείοι του πατέρα, όταν αυτή έφυγε από το σπίτι στο οποίο διέμεναν και τον εγκατέλειψε πριν 6 μήνες.