Skip to main content

Ημέρα... απεργιών σήμερα Πέμπτη

Απεργούν σήμερα, Πέμπτη, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, δύο ναυτεργατικά σωματεία, η ΕΣΗΕΑ, δάσκαλοι- νηπιαγωγοί και υπάλληλοι σε ΚΕΠ.
Απεργούν σήμερα, Πέμπτη, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, δύο ναυτεργατικά σωματεία, η ΕΣΗΕΑ, δάσκαλοι- νηπιαγωγοί και υπάλληλοι σε ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Υγεία, τις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις εφημερίες τους.

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία σε όλα τα ΕΓ/ΟΓ πλοία της ακτοπλοΐας που βρίσκονται στο Λιμάνι του Πειραιά κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, με κύρια αιτήματα την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Στις 11:00 έχει προγραμμαριστεί συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας.

Παράλληλα, το Δ. Σ. της ΟΛΜΕ εξήγγειλε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από 11π.μ. έως 2μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από 2μ.μ. έως 5 μ.μ. για την απογευματινή και συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Για δεύτερη μέρα απεργούν και οι υπάλληλοι στα ΚΕΠ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη θέσεων εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους.

Πανελλαδική πανεργατική απεργία θα πραγματοποιήσει σήμερα και το ΠΑΜΕ, με συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα και το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώσεις γίνονται επίσης στην Καμάρα και την Αριστοτέλους, ενώ φοιτητές συγκεντρώνονται στην Πλατεία Χημείου και το Πολυτεχνείο.