Skip to main content

Ημέρα δράσης των συνδικάτων κατά της λιτότητας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 και συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,  με στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 και συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων.

Στις 18.00 διοργανώνουν από κοινού με το ΤΕΕ το ΔΣΑ και τον ΙΣΑ συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος. Στις 13.30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στις δράσεις της ημέρας συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υπάλληλοι του ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ . Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Σε κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωρά από από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Εως σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΤΕΕ με αναστολή των υπηρεσιών του σε όλη τη χώρα και αποχή των μελών του από όλες τις Επιτροπές και όλα τα Συμβούλια ελέγχου και αναθέσεων μελετών, έργων και προγραμμάτων.