Skip to main content

Ημέρα ορκωμοσίας και γενεθλίων για τον Κασσελάκη: Η επάνοδος στην πολιτική και οι επόμενες κινήσεις

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα

Πανηγυρικό χαρακτήρα ενέχει η σημερινή ημέρα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ο κύκλος της στρατιωτικής του θητείας οδεύει προς τη λήξη του, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική δράση.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να δίνει τον στρατιωτικό όρκο, λαμβάνοντας -κατά τα προβλεπόμενα- τιμητική άδεια. Παρών στην σημερινή τελετή αναμένεται να είναι ο σύζυγος του κ. Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπεθ, ο οποίος επέστρεψε χθες από την Αμερική για τις ανάγκες της τελετής, αλλά και τα γενέθλια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που συμπίπτουν με την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Σημειωτέον ότι στις 15 Μαρτίου, οπότε και ο κ. Κασσελάκης πέρας για πρώτη φορά τις πύλες του στρατοπέδου, συνοδευόταν από τον πατέρα του, Θόδωρο, καθώς ο κ. Μάκμπεθ είχε μεταβεί νωρίτερα στις ΗΠΑ, προκειμένου να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο κ. Κασσελάκης γίνεται σήμερα 36 ετών δεν μπορεί να παραγνωριστεί από φίλους και συνεργάτες του, με τις πληροφορίες να θέλουν τους κοντινούς του ανθρώπους να έχουν φροντίσει για τον εορτασμό τους, σήμερα στις 9 το βράδυ, σε γνωστό μπαρ, στην περιοχή του Ψυρρή.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η εορταστική ατμόσφαιρα λόγω της διπλής γιορτής, δεν τον αποξένωσε από την πολιτική επικαιρότητα, καθώς ο ίδιος παρακολουθούσε χθες, κατά πληροφορίες, τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, μέσα στο στρατόπεδο.

Μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε διαδοχικά τρεις φορές, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της Κουμουνδούρου να επιμείνει αναφορικά με την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά και εντείνοντας την νοερή παρουσία του ίδιου σε μια διαδικασία, στην οποία ήταν εκ των πραγμάτων, απών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε στην αρχική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη προκειμένου όπως είπε, να οδηγηθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: protothema.gr