Skip to main content

Ημερίδα από τον δήμο Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση γύρω από την έννοια της παιδικής κακοποίησης και τις μορφές που συμπεριλαμβάνει

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα:

«Τι είναι η παιδική κακοποίηση; Νέες μορφές κακοποίησης και διαδίκτυο: Sextortion, Catfishing», την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 18:00 στην Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση γύρω από την έννοια της παιδικής κακοποίησης και τις μορφές που συμπεριλαμβάνει. Ειδικοί της ψυχικής υγείας θα ενημερώσουν το ευρύ κοινό για τους τρόπους που μπορούμε να αντιληφθούμε αλλαγές στην συμπεριφορά των παιδιών και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα στηρίξουμε, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την δυσκολία που έχουν στην αποκάλυψη της κακοποίησης που έχουν υποστεί.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες μορφές κακοποίησης που σχετίζονται με την χρήση του διαδικτύου, όπως το Sextortion, που αναφέρεται στην πρακτική της εκβίασης χρημάτων ή σεξουαλικών ευεργεσιών από κάποιον, απειλώντας να αποκαλύψει στοιχεία της σεξουαλικής του δραστηριότητας, ή στην περίπτωση των εφήβων απειλώντας να αποκαλύψει γυμνές φωτογραφίες μέσω του διαδικτύου, κυρίως μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται “catfishing.

Image

Οι ομιλίες της συγκεκριμένης ημερίδας θέλουν να συμβάλουν στην αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την παιδική κακοποίηση και να προβάλλουν την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, τη πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας τόσο σε επίπεδο οικογενειακό, σχολικό και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2313318661 (-5)